Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види і виготовлення пружин

Навколо нас знаходиться велика кількість різноманітної техніки і пристосувань, у "внутрішній світ" якої заглядав далеко не кожен. Насправді все працює і тримається на маленьких детальках, які в сукупності створюють великий і складний механізм. Наприклад, одним з таких елементів є пружина, замовити яку можна на сайті. Здавалося б, така маленька річ, але багато пристосувань без неї не працювали б.

Виготовити її в домашніх умовах не так-то просто. Краще довірити цю справу професіоналам (наприклад, замовити на сайті за посиланням вище), які точно знають всі тонкощі і нюанси цієї справи.

Видів пружин існує досить багато, більш детально розглянемо їх класифікацію за конструкцією.

гвинтові пружини
Найпоширеніший варіант, який має форму завитої трубки. На краях вушка таких варіантів є зачепи, які роблять їх використання простіше. Гвинтові пружини є хорошим механізмом стиснення і розтягування.

Зустріти такі пружини можна в кулькових ручках, в підвісках автомобілів і мототранспорті.

торсіонні пружини
Якщо говорити про зовнішній вигляд, то вони дуже схожі з попереднім видом. Відмінністю є лише подовжені кінцеві частини пружини, які робляться такими для спрощеного зацепа. Працюють торсіонні пружини на скручування і згин.

Наприклад, однією зі сфер застосування такого механізму є автоматичні двері.

спіральні пружини
Мають вигляд вже не труби, а спіралі, під час закручування якої енергія починає накопичуватися і віддаватися під час розкручування.

Саме такі пружини використовують в годинникових механізмах або бензопилах.

тарілчаста пружина
Тарілчаста пружина за зовнішнім виглядом схожа на трохи вигнуту шайбу. Використовують її для того, щоб виникала протидія стисненню.

Назвати таку пружину поширеною не можна, але без неї нікуди, якщо говорити про рульові рейки машин.

хвильові пружини
Це така собі металева стрічка, яка укладена хвилями і найчастіше має в собі кілька рядів. Її можна порівняти з гвинтовою пружиною, але цей варіант є більш ефективним, так як вага діє на всю її площину однаково рівномірно, а гвинтова під впливом навантаження хоче піти в сторону.

Застосовують їх в підшипниках і центральних опорних вузлах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь