Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

iPhone SE 2020: що він може і навіщо його купувати?

Повернення iPhone SE з новим (але старим) дизайном. Зовні він буде нагадувати iPhone 8. Телефон має 4,7-дюймовий дисплей Retina HD і оснащений останнім на даний момент процесором A13 від Apple - той же самий, що встановлюється на iPhone 11 і iPhone 11 Pro, представлені ще в кінці минулого року.

Цінник айфон SE 2020 починається з майже 15 тисяч гривень. Продажі почнуться 8 травня 2020 року.

Як і iPhone 8, iPhone SE має краї, зроблені з алюмінію і скла спереду і ззаду, і він підтримує бездротову зарядку через Qi - сертифіковані зарядні пристрої. На відміну від всіх смартфонів Apple, представлених в минулому році, новий SE має старий - добрий Touch ID через кнопку HOME як метод аутентифікації, а не ідентифікатор обличчя, оскільки цей телефон не має фронтального датчика TrueDepth.

Ключовою відмінністю від iPhone 8 є включення Bionic чіпа A13 від Apple, який є останнім з нині пропонованих для лінійки iPhone (хоча це майже напевно зміниться в кінці цього року). Це одна з найшвидших комбінацій CPU і GPU, доступних в смартфонах на момент написання цієї статті. У цій зв'язці реалізований акцент на машинному навчанні. За словами компанії, 8-ми ядерне нейронне «серце» новинки здатне виконувати 5 трильйонів операцій в секунду. У тандемі з іншими компонентами A13, нейронний движок використовується для живлення функцій, таких як обробка фотографій і пошук на пристрої.

Як ми вже зазначали, розмірність дисплея 4,7 дюйми, роздільна здатність екрану складає 1334×750, що означає наявність 326 пікселів на дюйм.

З точки зору бездротового підключення, iPhone SE 128GB Red пропонує "гігабітний клас" LTE і Wi-Fi 6, а також Bluetooth 5. Як і інші сучасні iPhone, він підтримує dual eSIM, що дозволяє користувачам мати кілька телефонних номерів на одному пристрої.

iPhone SE захищений від бризок і проникнення води, правда максимально глибоководне занурення можна робити тільки в перебігу 30-ти секунд і не глибше 1-го метра, так що дослідження океанічного дна домашньої ванни цей телефон цілком потягне, а ще він пилу не боїться. Час автономної роботи складає до 13 годин для відтворення завантаженого відео (8 годин потокової передачі) і до 40 годин для відтворення звуку.

І як би ми цього не боялися, немає гнізда для навушників. Компанія розлучилася з ним назавжди. Ми навряд чи побачимо його знову в Apple.

Розміри пристрою становлять 5,45 дюймів (138,4 мм) на 2,65 дюймів (67,3 мм) на 0,29 дюймів (7,3 мм), а вага телефону становить 5,22 унції (148 грамів). Варто зазначити, що цей «iPhone 8-подібний» розмір все ще набагато більший, ніж розмір старого iPhone SE, виробництво якого Apple припинила пару років назад. Споживачі, які сподівалися на те, що в старий корпус від 5-го iPhone застромлять нове залізо і збільшать екран, прибравши кнопку HOME і зробивши «моноброву», будуть розчаровані.

А заріз про камеру. Тут, звичайно останні моделі йдуть далеко попереду з великим мегапіксельним відривом. Новий iPhone SE має одну 12-мегапіксельну, ширококутну камеру з діафрагмою f/1.8. Вона здатна записувати відео 4K зі швидкістю 60 кадрів в секунду або зі швидкістю 30 кадрів в секунду з функцією розширеного динамічного діапазону Apple, яка схожа на HDR. Камера також підтримує QuickTake, функцію Apple, додану на iPhone тільки в минулому році, яка дозволяє утримувати палець на кнопці спуску затвора, щоб зробити коротке відео, а потім відпустити його, щоб завершити записування відео.

Фронтальна камера має 7 мегапікселів при f/2.2 з можливістю захоплення відео зі швидкістю 1080p до 30 кадрів в секунду.

Очевидний крок вперед у Apple для цієї (та інших) систем камери iPhone - це оптимізація фотографій в режимі реального часу за допомогою вбудованого процесора обробки сигналів зображення (ISP) і нейронного движка. Для цього iPhone SE підтримує портретний режим, відповідне освітлення, контроль глибини та інтелектуальний HDR. Останнє - це режим Apple, який робить кілька знімків у швидкій послідовності і об'єднує їх в одне остаточне зображення, намагаючись отримати найкращі результати від кожного.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь