Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати практичний рюкзак для ноутбука

Підібрати потрібну модель рюкзака або сумки для ноутбука зовсім не так вже й складно. Деякі фірми випускають портфелі під конкретні моделі портативної техніки. Однак, на наш погляд, такі аксесуари можуть бути не зовсім практичні, так як при зміні ноутбука, швидше за все, потрібно буде міняти і сумку.

Тому краще зупинити свій вибір на рюкзаку з універсальної конструкцією. Зручність - основний критерій З дитинства ми знаємо про те, що спина при носінні портфеля не повинна прогинатися. Це правило діє і відносно рюкзаків для ноутбука. Тому ми радимо вибирати моделі тільки з ортопедичною спинкою і широкими шлейками.

Стандартні ноутбуки з діагоналлю 15.6 дюймів досить важкі, тому навантаження повинно рівномірно розподілятися по спині і обом плечах. Це допоможе запобігти появі болю і дискомфорту в районі попереку і хребта.

Розмір і функціональність рюкзака

Як показує досвід, в рюкзаки для ноутбуків зазвичай кладуть не тільки ноутбук. Бажано, щоб в ньому було достатньо місця ще для якихось речей. Тому зовсім невеликі рюкзачки будуть не дуже практичними. Оптимальний обсяг як чоловічого, так і жіночого рюкзака становить 25-35 л. В такому рюкзаку без проблем поміститься як 15-ти, так і 17-ти дюймовий ноутбук, а також мишка, зарядний пристрій, книга, блокнот, термо кружка і т.п.

Не варто також купувати великі туристичні моделі - вони більше підходять для походів і поїздок, а не для повсякденного використання.

Матеріали і фурнітура

Для виготовлення рюкзаків і сумок для ноутбуків найчастіше використовують 100% поліестер або нейлон різної щільності і плетіння. Ці матеріали досить міцні і за ними легко доглядати. У більш якісних моделях дно рюкзака виготовлено зі спеціальних більш щільних матеріалів, наприклад, TOPDURA (топдура).

Це особливий вид тканини з водовідштовхувальним просоченням і зносостійким покриттям. Такий матеріал, наприклад, використовується при виготовленні захисних костюмів для мотоциклістів. Рюкзак з підставою з топдури більш стійкий до протирання і зносу.

На скільки довго прослужить вам рюкзак залежить і від його фурнітури. Блискавки і бігунки повинні бути широкими і міцними для того, щоб витримати потрібну навантаження. Додатково прогумовані блискавки мають вологозахисними властивостями. Рюкзак для ноутбука - універсальна модель рюкзака, яка підійде як для чоловіків, так і для жінок. Особливістю даної моделі є те, що саме відділення для ноутбука заховано за шлейками рюкзака.

Тому коли рюкзак на спині, ніхто сторонній не зможе його відкрити. Крім відділення для ноутбука під шлейками, рюкзак має ще два основних передніх відділення і безліч функціональних кишень. Жорстка ортопедична спинка, широкі шлейки, прогумовані блискавки і бігунки, дно з топдури і світловідбивачі роблять дану модель практичною і функціональною.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь