Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яка користь чорної ікри для організму

Складнощі з виробництвом чорної ікри і високі вимоги до реалізації зробили її продуктом класу «Люкс», який випускається в баночках від 50 г до 1 кг. Тоді як її вживання міцно пов'язано з особливими подіями в житті, або великими святами. Що робить чорну ікру такою особливою? Яку користь вона здатна принести?

Склад чорної ікри

Ікра осетрових володіє унікальним складом мікроелементів, вітамінів, незамінних амінокислот і поліненасичених жирів. Все це дозволяє істотно прискорити метаболічні реакції в організмі, від чого поліпшується живлення і оновлення клітин, відбувається зниження запальних процесів і ризиків розвитку онкологічних захворювань. Особливо це стосується людей похилого віку. Купить икру в Киеве можна за посиланням.

У 100 г чорної ікри міститься:

  1. Калорійність 264 ккал
  2. Білки 24.6 г
  3. Жири 18 г
  4. Вуглеводи 4 г
  5. Вода 48 г

Крім цього, зерна містять повний спектр незамінних амінокислот, риб'ячий жир (який багатий поліненасиченими жирними кислотами омега-3 і омега-6), а також масу високоякісного білка.

Що стосується вітамінів, то їх в делікатес теж чимало. Найбільше вітамінів групи B, дещо менше ретинолу (вітаміну А), Е і D. Серед мінеральних сполук лідерами є селен, залізо, натрій, магній, фосфор, кальцій, цинк і калій. Все це дає дуже багато корисних бонусів для здоров'я і самопочуття людини, про які ми поговоримо нижче.

Користь чорної ікри для організму

Ікра сімейства осетрових користується великою популярністю в США, Росії і країнах Європи. І значно менше її люблять країни Латинської Америки, середньої Азії, Індія і Китай. В основному це пов'язано з відсталою культурою споживання цього продукту. Але є ймовірність, що в недалекому майбутньому вони теж стануть активними споживачами делікатесу.

У чому полягає головна користь чорної ікри для організму?

Кровотворення
Високий вміст заліза в значній мірі допомагає формуванню нових еритроцитів. Що позитивно позначається на підвищенні гемоглобіну в крові.

Посилення імунітету
Завдяки наявності великої групи вітамінів-антиоксидантів, підвищується загальна опірність людини до всіляких інфекцій і чужорідним частинкам, які так чи інакше потрапляють в організм.

Поліпшення якості шкірного покриву
Склад чорної ікри володіє всіма необхідними компонентами для омолодження шкіри. Молодильні ефект досягається багато в чому за рахунок токоферольних речовин (вітамін E), які стимулюють синтез колагенових волокон і прискорюють регенерацію пошкоджених клітин.

Зниження ризику онкозахворювань
Активні мікро- і макроелементи делікатесного продукту нейтралізують вільні радикали і хвороботворні бактерії, які руйнують клітинну структуру.

Проти серцево-судинних захворювань
Чорна ікра сприяє очищенню судин і капілярів від скупчився на їх стінках «біосміття», холестеринового нальоту і закупорок. В результаті кровообіг приходить в норму, вирівнюється баланс «поганого» і «хорошого» холестерину, і нормалізується артеріальний тиск.

Живлення м'язів
У осетрової ікри високий вміст якісного легкозасвоюваного білка. Це добре позначається на тонусі м'язів і зростанні нових м'язових волокон.

Відмінний метаболізм
Весь склад зернистого продукту ніби спеціально підібраний таким чином, щоб добре розігнати обмін речовин. Тут і поліненасичені жири, і незамінні амінокислоти, і антиокислювачі. Всі ці складові чудово впливають на метаболізм. Тіло швидко справляється з розщепленням їжі, що поступає і перетворенням калорій в енергію, зводячи до мінімуму жирові відкладення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь