Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Подорож Грецією на яхті

З давніх-давен Греція відома як країна мореплавання. Таку славу регіон отримав через близькість відразу трьох морів. З одного боку Греція омивається водами Егейського моря, з іншого Іонічного, а південне узбережжя одного з островів - Криту - Лівійським морем. Географічні і кліматичні особливості цієї країни зробили подорожі на яхті в Греції доступними практично цілий рік, а пам'ятки з тисячолітньою історією занурять мореплавця в світ легенд Стародавньої Еллади.

Нема відпочинку цікавіше, ніж розсікати блакитне море і одночасно милуватися пам'ятками архітектури, описаними ще тисячу років тому в поемах Гомера. Такої концентрації пам'яток на невеликій території немає ніде в світі. Саме тому щороку бажаючих орендувати вітрильну яхту в Греції все більше, а зробити це можна тут: https://sailica.com/ru/catalog/greece.

Яхтовий сезон тут починається як і в більшості прибережних країн в травні і закінчується в жовтні. Втім, середземноморський клімат біля узбережжя сприяє відпочинку на протязі всього року. Температура взимку тут досягає +8 градусів, а влітку коливається в межах +30 градусів. Однак яхтинг в Греції досить своєрідний. Це пов'язано з величезною кількістю гірських островів. Хаотично мінливий вітер їх заслуга.

Повітряне сполучення налагоджено як з самою столицею Афінами і найбільшими містами, так і з островами. Але щоб почати своє незабутнє морську подорож варто подбати про найголовніше - оренда яхти.

Ця країна підходить для найрізноманітнішого відпочинку і яхтинг в Греції не виняток. При цьому яхтова інфраструктура помітно поступається сусіднім прибережним країнам. Більшість марин не володіє всіма сучасними послугами та облаштованою стоянкою. Тому вибираючи яхту без шкіпера в Греції, варто навчитися швартуватися за допомогою якоря. Практично в кожному місті є бетонний причал в основному призначених для паромів, але місце для невеликої яхти там завжди знайдеться.

Що стосується сучасних і комфортабельних марин з усім необхідним сервісом, то вартість добової стоянки обійдеться приблизно в 35 євро. Але ні відсутність комфортабельної стоянки, ні буйство вітру не лякають охочих дослідити багатющу спадщину Древньої Еллади і, можливо, пройти по шляху легендарного Одіссея. Більшість яхтсменів вибирає самостійний яхтинг в Греції, щоб не позбавляти себе таких безцінних вражень.

Протяжність берегової лінії досягає більш 15 000 км, а в усій Європі не знайти більше країни з такою кількістю островів: їх тут понад 2000, з яких 227 населені. Порізана берегова лінія Греції дозволяє побудувати найрізноманітніший маршрут. Щоб встигнути насолодитися не тільки морським круїзом, а й познайомитися з живими легендами, варто зупинитися на якомусь одному.

В основному острова цієї країни діляться на кілька груп. У західних берегів Греції розташовані Іонічні острова. Найбільший з них - Кефалінія. Подорожі по Егейському морю варто почати з самої столиці або острова Лесбос. Також варто познайомитися з групою островів Додеканес, розташованих на півдні Егейського моря біля берегів Туреччини. Іноді їх ще називають Південними Споради. Найбільш знаменитий та більший за площею острів Родос. Якщо зробити коротку зупинку на ньому, то можна потрапити в Долину метеликів або подивитися на знамениті «Сім джерел».

Північні Споради і острів Евбея розташовані у східних берегів Греції, а група островів Кіклади знаходяться в самому центрі Егейського моря. Тут розташовані в основному невеликі острови, такі як Наксос, Міконос, Санторіні і Андрос. І останній острів, який не може залишитися без уваги - Крит. Це найбільший острів Греції і центр древньої Критської цивілізації.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь