Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Буріння свердловин вручну - швидкі і прості способи

Не всі мають можливість найняти спеціалізовану компанію, щоб фахівці швидко і якісно пробурили водяну свердловину. Але це не означає, що власне джерело на присадибній ділянці - доля обраних. Знання технології дозволяє всім бажаючим здійснити буріння свердловини вручну. Тим більше, що таких технологій не одна, і можна вибирати в залежності від можливостей і бюджету.

Способи самостійного буріння

Типи застосовуваних інструментів і пристроїв визначає різноманітність методів пристрої. Ручне буріння свердловини на воду може бути виконано:
Типи застосовуваних інструментів і пристроїв визначає різноманітність методів пристрої. Ручне буріння свердловини на воду може бути виконано:

  1. шнековим методом;
  2. колонковим бурінням;
  3. ударно-канатним способом;
  4. ударно-обертальним методом.

Все залежить від того, який тип свердловини заплановано, і який інвентар є в наявності. Замовити професійне бурение скважин Харьков можна за посиланням.

Шнековий метод

Такий спосіб буріння свердловин вручну передбачає використання шнеків.
Так можна пробурити отвори в грунті до глибини 40 метрів. Розрізняють два типи даного оснащення. В один з них віднесені шнеки, у яких лопаті приварені під кутом 90 градусів. В іншому випадку кут гострий. Останній варіант краще, так як розпушений грунт не падає на дно свердловини.

Вирішуючи, як пробурити свердловину вручну, не варто забувати про те, що можна використовувати малогабаритні портативні бурові установки. За своєю суттю це електродвигун, до валу якого прикріплюється шнек, і все це встановлюється на легку металоконструкцію, яку можна зібрати самому. У цьому випадку робота буде швидше, тудозатрати на буріння мінімальними.

Шнек можна купити, взяти в оренду або виготовити самостійно. В останньому випадку знадобиться труба діаметром 100 мм. Мінімальна товщина стінки - 5 мм. З верхнього торця потрібно нарізати різьбу для з'єднання зі шлангом. З іншого боку навариваются лопаті. Кількість витків повинно бути більше двох.

Колонкове буріння

Технологія передбачає, що в якості бура використовується металева труба, увінчана коронкою, яка розпушує грунт. Незважаючи на простоту конструкції таке оснащення дозволяє за день пробурити кілька десятків метрів в залежності від щільності пластів породи.

У міру заглиблення виробляють поетапне нарощування шлангів, формуючи технологічну колону. Важливо, щоб різці коронки завжди були заточені. Кут атаки визначається фізико-механічними особливостями грунту, і встановлюється на підставі розрахунків. Якщо порода щільна потрібно долото.

При бурінні свердловин на воду вручну потрібно підготувати запас обсадних труб, які монтуються в міру поглиблення. Шлам видаляється. Для цього потрібно, щоб в свердловину по трубах і шлангах подавалася рідина. Це може бути технічна вода або глиняний розчин. Так потрібно робити, коли пелюстки коронки забиваються розпушеному породою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь