Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати пряжу для ручного в'язання за 10 хвилин?

Різновидів пряжі дуже багато. І з кожним роком стає ще більше.

Природа дає нижчу ціну на ринку. Не дивлячись на походження, пряжа дуже міцна і приємна. Такі нитки роблять з рослинного матеріалу: льон, бавовна, коноплі, бамбук і шовк. Великий вибір пряжі пропонує онлайн магазин пряжи за посиланням.

Бавовна

Мабуть, це саме те, з чого потрібно починати новачкові в в'язанні. Бавовняну нитку роблять з так званої "вати" утворюється у насіння бавовнику і дуже проста в обігу. Молодий в'язальниці будуть до душі його гідності. Після теплової обробки практично не змінює розмір і зберігає свій колір. Ви можете придбати білу пряжу і пофарбувати її в будь-який колір. Ідеально підходить для літа створюючи комфорт коли жарко. Чи не алергенів, тому діткам пов'язана кофточка або штанці буде в самий раз.

Але бавовна так само має недоліки. Незважаючи на переваги, бавовняна нитка вважається примхливої ​​і погано переносить прямі сонячні промені. Згодом втрачається міцність виробу, і яскраві кольори починають тьмяніти. Якщо забудете і поставите прання, скажімо, на 90 градусів, то річ може сісти (не плутайте з постільною білизною або рушником). Також бавовна має меншу щільність ніж, наприклад шовк або льон, але міцніше вовни.

Конопляні нитки

Ниточки екологічно чисті, хоч і не користуються попитом. Речі виходять грубуваті. Але ось для в'язання сумок і декоративних штучок для будинку дуже підійдуть.

Льон

Дуже цінується серед рукодільниць. Властивості має схожі з бавовною, але має великі переваги. Льон швидко сохне. У лляної кофтині точно не змокнете, що дуже підходить для спекотного сезону. І звичайно не без мінуса, він погано забарвлюється і тому нитка завжди буде кольору даними природою. Для діток льон буде ідеальний, так як добре так як захищає шкіру від прямих променів сонця і справляється з цим краще, ніж інші пряжі. А фантазійні візерунки виходять ефективними, завдяки властивості красиво лягати в виробі.

Бамбук

Бамбукова нитка одна з наймолодших у сфері в'язання, так як з'явилася порівняно недавно. На відміну від інших, ці ниточки є природним антисептиком, мають протимікробні властивості, гіпоалергенні 100% екологічність забезпечена. В нитки присутній легкий блиск.

Бамбук стали додавати в бавовна і льон, що дозволило зміцнити, а так же пом'якшити пряжу. Нитка з бамбука буде не гіршим за влітку.

Шовк

Нитка дана самою природою. Сам по собі шовк дуже дорогий. Міцності цієї нитки практично немає рівних, і незважаючи на це він дуже м'який і тонкий.

Переваги. Має хорошу повітропроникність. Красиво виглядає в в'язанні і не скочується. Можна носити навіть у найсильнішу спеку. Має характерний блиск що надає виробам вишуканість Недоліки. Чистий шовкова нитка дуже дорого коштує.

"Жива" пряжа.

До "живої" пряжі звичайно віднесемо все, що дають нам тварини - це шерсть.

Завдяки своїй здатності зберігати тепло ця нитка більшою мірою використовують для зимової атрибутики. Вовняну пряжу можна використовувати і 100% натуральну або з додаванням інших ниток, таких як бавовна, бамбук або шовк.

Мохер - цю пряжу «добувають» у кози і не простий, а ангорської. У мохер зазвичай додають акрил. Ця пряжа відмінно зберігає тепло, а ще вона пухнаста і легка. В'язати таку пряжу краще спицями товстіший. Пов'язані вами вироби вимагають дбайливе прання і ретельний догляд.

Ангора - пряжа дуже дорога і роблять її з пуху кроликів тієї ж породи що і кози. Все що ви зв'яжіть буде теплим і м'яким. Що б ниточка добре тяглася, в неї додають іншу пряжу або нитки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь