Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види відрізних дисків по металу

Технічні характеристики відрізних кругів (або інакше дисків) для роботи по металу регламентуються ГОСТ Р 57978-2017, який передбачає два типи цього інструмента: плоскі (ISO 41) і з втопленим центром (ISO 42). Цим же ГОСТом встановлюються розмірні ряди і інші нормовані параметри для обох типів.

Конструктивно відрізний диск по металу являє собою структуру типу сендвіч, що складається з чергуються шарів армуючої сітки і ріжучого композиту, в які запрессована металева втулка. Щоб придбати потрібний вам диск отрезной по металлу, достатньо перейти за посиланням до магазину Трейд-Плюс.

Маркування кіл для різання металу

Зміст маркування, що наноситься на поверхню відрізних кругів по металу, регламентується ГОСТ P 52588-2011 і ГОСТ Р 57978-2017. Перший визначає маркувальні дані, що стосуються техніки безпеки (в тому числі і граничні експлуатаційні параметри), і інформацію про виробника, а другий - фізико-технічні характеристики виробу. Обидва ГОСТу розроблені на основі профільних міжнародних стандартів ISO, тому маркування зарубіжних виробників практично не відрізняються від ГОСТівського.

Цифрами позначені наступні поля:

  1. Конструктивний тип (ISO 41, плоский).
  2. Геометричні характеристики (діаметр, товщина, розмір отвору). Нижче, під червоною смугою, вони ж вказані в дюймах.
  3. Фізичні характеристики: тип абразиву (А - електрокорунд); розмір зерна; ступінь твердості (латинська Т - вельми тверді); тип зв'язки (BF - бакеліт армований).
  4. Максимальна швидкість обертання.
  5. Максимально допустима окружна швидкість.
  6. Для якого матеріалу призначений.
  7. Піктограми техніки безпеки.
  8. Посилання на нормативні документи.
  9. Логотип виробника.

Крім того, ГОСТ P 52588-2011 і міжнародні стандарти зобов'язують виробників наносити на свої вироби кольорове маркування у вигляді суцільної горизонтальної смуги шириною від 5 до 20 мм, що вказує на граничну окружну швидкість. Для відрізних дисків по металу зазвичай це червона смуга, відповідна 80 м / сек (див. Фото вище). Деякі виробники додатково маркують свою продукцію колірними полями відповідно до групи матеріалів (метали, камінь, кераміка та ін.), Для різання якої призначений конкретний тип кола. Такі маркування в системах ANSI і ISO збігаються тільки частково, тому краще орієнтуватися на покажчики у вигляді написів і піктограм.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь