Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Підгодівля для квітучих рослин

Всі рослини потрібно підживлювати, ніхто не може уникнути цього правила. Надання необхідних речовин (в потрібних кількостях і в потрібний час) життєва потреба для успішного росту. Навіть родючий грунт вимагає спеціальних добавок. Рослини беруть водень, вуглець і кисень з води і атмосфери, але поживні речовини отримують з землі.

Коли грунт не володіє достатньою силою, або послаблюється з часом, рішення складається в додаванні добрив. Цей внесок повинен розраховуватися виходячи з потреб рослини і ґрунтових характеристик.

Як вибрати краще мінеральне рослинне добриво?

За складом. Розгляньте головні компоненти: азот, фосфор і калій. На що звернути увагу: відсоток кожного поживної речовини вказано на упаковці за допомогою абревіатури NPK. Наприклад, позначка 10: 5: 5 означає, що добриво містить 10% азоту (N), 5% фосфору (P), 5% калію (K). Добриво, що поставляє три зазначених типу поживних речовин, називають «повним». Також добрива від https://terragrain.eu/ містять вторинні поживні речовини, такі як кальцій, сірка, залізо, цинк та інші.

Критерії вибору добавок: сорт рослини, період розвитку, її стан і переваги. Поради квітникарів за складом також зводяться до переваги формул без нітратів і хлору. При неможливості протестувати грунт або зрозуміти що потрібно конкретному рослині, можна купити збалансоване добриво, таке як 10:10:10, в ньому міститься рівну кількість кожного інгредієнта з основних трьох. Добриво, в якому більше азоту, корисно для фази зростання. Якщо більше фосфору і калію, це правильний вибір для періоду цвітіння.

Сучасний ринок пропонує так звані «бустери» РК (стимулятори цвітіння). Тип добрива, що містить тільки фосфор (P) і калій (K), два найбільш важливі елементи для цвітіння. Досвідчені квітникарі відзначають, що така формула без азоту не дає повноцінного харчування, тому рекомендується тільки в якості доповнення протягом двох-трьох тижнів в заключній стадії цвітіння.

Крім мінеральних поживних речовин, органічні, призначені для збагачення землі. Це компост, зола, тирсу, гній і інші засоби. Не містять елементи NPK, але обов'язкові для догляду за рослинами. Чи можна замінити мінеральні добрива на органічні? За ціною буде дешевше, по витраті практичніше. Але заміна не повинна носити постійний характер, ці види підгодівлі виконують різні функції. На ринку представлені склади з мінеральними і органічними сполуками, звані органо-мінеральних добрив. Це найбільш повноцінна форма харчування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь