Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати авокадо і не прогадати

Рецептів з таким екзотичним плодом, як авокадо, багато. Деякі люди просто обожнюють його. Проте вибрати стиглий і смачний фрукт потрібно вміти, а щоб дізнатись про авокадо как кушать - переходьте за посиланням. На його вибір зазвичай впливають 4 фактора.

Фактор 1 - колір

Мало хто знає, але авокадо має досить багато сортів. Але люди звикли бачити його зеленим та трохи довгастим. Якщо доводиться вибирати саме такий авокадо, то колір його шкірки повинен бути темно-зеленим. Якщо вибрати трохи світліше, то він цілком зможе дозріти і вдома.

Також існують темні і абсолютно чорні авокадо. Тут важливо перевірити, чи немає на плоді тріщин і вм'ятин. Також варто врахувати те, чи є шкірка блискучою. Якщо це так, то фрукт можна спокійно брати. А ось наявність навіть маленьких чорних плям може сигналізувати про те, що авокадо вже починає гнити.

Фактор 2 - твердість

Варто запам'ятати, що якщо авокадо не дозрів, то він є твердим. Саме за рівнем твердості плода можна судити про те, чи варто його купувати. Так, наприклад, ідеальним є такий плід, який при натисканні на шкірку залишає вм'ятину, а потім вона повинна швидко зникнути. Якщо ж ямка не пропадає, то плід вже перезрілий, а значить, його краще не купувати.

Фактор 3 - плодоніжка

Зазвичай у плода є хвостик, відірвавши який можна зрозуміти, дозрів плід чи ні. Так, якщо хвостик відривається легко, а під ним залишається світло-коричневий або зелений відтінок шкірки, то його цілком можна вживати. Якщо хвостик відривається важко, значить, плоду ще потрібно дозріти. Ну а чорний колір шкірки під хвостиком говорить про перезрілість продукту.

Фактор 4 - кісточка

Зазвичай авокадо має велику кісточку. І перевірити стиглість плоду можна саме по ній, причому, не розрізаючи сам плід. Якщо він ще не дозрів, то при струшуванні плода ніякого характерного звуку (стуку) не буде. А в стиглих плодах можна чути легке постукування при струшуванні. При цьому якщо авокадо вже розрізано, то в стиглому плоді кісточка буде легко вийматися.

Яке авокадо краще не купувати?

Ні в якому разі не варто визначати стиглість плоду за його розміром. Навіть невеликий плід може бути дуже смачним.

Також варто звернути увагу, якщо поверхня шкірки липка. Це означає, що виробники штучно подовжують термін придатності продукту, а це навряд чи може бути безпечним.

Таким чином, визначити стиглість авокадо можна навіть в магазині, причому ніяких важких маніпуляцій робити не доведеться. Важливо вживати тільки зрілий продукт. Якщо ж вжити перезрілий плід, то можна навіть отруїтися, адже в ньому вже починається процес гниття, а значить, бактерій там безліч.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь