Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що треба знати про нетворкінг

Бернард Шоу сказав, що якщо у кожного з двох людей є яблуко, обмін яблуками ні до чого путнього не приведе. Обмін же ідеями дає кожному по дві ідеї.

Нетворкінг - механізм «вирощування» навколо себе мережі людей, з якими можна обмінятися ідеями і іншими корисними штуками. Для мікробізнесу нетворкінг - річ корисна, оскільки користі приносить набагато більше, ніж вимагає ресурсів. В Україні з'явився дуже зручний ТОП-10 РЕЙТИНГ-КАТАЛОГ компаній, в якому кожен зможе побачити, які компанії розташовані поруч.

Розповісти про нетворкінгу більш детально я попросила бізнес-тренера, коуча, хорошу людину і бувалого нетворкера Олександра Стома.

Нетворкінг - це цілеспрямоване створення і розвиток контактів для формування нових можливостей. Це процес, якого результатом є створення кола людей, які допомагають один одному досягати поставлених цілей.

Якщо ви подивіться на людей, що досягли успіху (в світі, в вашому місті), то помітите, що вони знають багатьох і їх знають багато. У бізнесі досить важко (читай «неможливо») стати успішним, якщо ти не будуєш і не розвиваєш відносини з людьми. В цьому вам допоможе ТОП-10 УКРАИНА ( РЕЙТИНГ КАТАЛОГ КОМПАНИЙ).

Інструменти нетворкінгу сприяють не тільки розширенню мережі контактів, а й розвитку впевненості в собі, комунікативних навичок, здатності структурувати інформацію і шукати можливості для просування свого бізнесу і бізнесу партнерів.

ЯК ОТРИМУВАТИ КОРИСТЬ ВІД «ЖИВИХ» ЗАХОДІВ?

Є кілька простих правил, які дозволяють отримати максимальну віддачу від заходів, в яких ви вирішили взяти участь.

  1. Заздалегідь вивчайте списки учасників. Перше, і найважливіше, переконайтеся, що в даному заході візьмуть участь люди, які вам цікаві, наприклад, ваші потенційні клієнти і партнери (адже у вас є опис цільової аудиторії?).
  2. Приходьте за 30 хвилин до початку. Даний нехитрий прийом дозволить спокійно зареєструватися, отримати роздаткові матеріали, налити собі чашечку кави і зайняти місце за найбільш зручним столиком. Як тільки почнуть приходити нові учасники, ви будете для них «магнітом» - ми соціальні істоти, і люди будуть шукати можливість поспілкуватися.
  3. Підходьте до учасників в кава-брейках. Найкраще підходити до груп учасників, в яких непарне число. Як правило, в таких групах людина не зайнятий розмовою, і ви легко зможете познайомитися з ними і включитися в розмову.
  4. Задавайте спікерам «відкриті» питання. Більшість людей бояться ставити запитання. Так, я розумію, що ви теж можете боятися, але ... все в ваших руках. Встати, представитися (ПІБ + компанія), і задати цікаве питання, на який з жаром почне відповідати спікер - це кращий спосіб познайомити з собою всіх учасників відразу.
  5. Завжди майте при собі візитки. Так, проста порада, але ... у багатьох їх з собою немає, або недостатня кількість. Якщо ви їх забули, то хоча б збирайте візитки учасників і обов'язково надішліть їм лист зі своїми контактами.
  6. Напишіть листа після заходу. Напишіть листа зацікавила вас людям, в якому ви нагадаєте про знайомство, досягнуті домовленості і запропонуйте час проведення бізнес-зустрічі.
  7. Додайте людей в LinkedIn / Facebook. LinkedIn спочатку позиціонується як мережа для розвитку ділових зв'язків, можна знайти людину в цій мережі, щоб зрозуміти і побачити його інтереси і можливості. Facebook позиціонується як мережа для спілкування, не для бізнесу, але частина людей готова продовжувати спілкування з бізнес-питань і тут.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь