Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ЯКІ ДРОТИ ВИКОРИСТОВУВАТИ ДЛЯ ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ?

Вибираємо кабель для відеоспостереження: види, відстані і тонкощі монтажу.

Отже, для відеосистем, в основному використовуються кілька типів кабелів:

Вита пара - це кабель багато хто називає інтернет кабелем, бо він використовується для комутації комп'ютерних мереж. Він буває різних категорій, але в нашому випадку найчастіше беруть кабелю 5 категорії (ftp cat 5e або utp cat 5e - ftp - екранований, utp - немає). Буває внутрішній і зовнішній, зовнішній буває навіть з тросом - для зручності монтажу повітряних ліній.

Складається кабель з чотирьох переплетених між собою пар проводів, хоча бувають і інша кількість, але найпопулярніший на чотири пари. Цей кабель можна використовувати як для цифрового відеоспостереження, так і для аналогового, але із застосуванням спеціальних запчастин.  З крученою парою є важлива рекомендація: у випадку використання крученої пари для передачі аналогового сигналу не можна прокладати кабели для видеонаблюдения поруч (особливо паралельно) з силовими проводами - це може зіпсувати зображення (перешкоди, наведення і т.д.);

Коаксіальний або РК (радіо кабель - так позначалося назва в Радянському Союзі, і місцеві (Українські заводи - це позначення зберегли) кабель. Це класичний кабель для передачі аналогового типу сигналу (але можна використовувати або для цифрового, хоча на сьогодні це не доцільно). складається з центральної жили (провідника, буває мідний, або обміднення, тобто покритий міддю) і екрану, який відділений від провідника ізоляцією. буває вуличний і внутрішній, різної товщини і, УВАГА, різного опору (для відео спостереження підходить кабель з опором 75 Ом - просто запам'ятайте). Основні рекомендації - використовувати внутрішній для приміщень, вуличний для вулиці. Біля силових (електричних кабелів теж не варто прокладати).

Поєднаний кабель. Це коаксіальний або РК кабель, до якого приробили двожильний силовий (наприклад, ШВВП 2х0,5 мм2 або ШВВП 2х0,75 мм2). Для чого це потрібно? Будь-яка камера вимагає електроживлення, і для зручності монтажу, щоб не тягнути два кабелі, розумні люди упакували все це в одну оплетку. Зручно, не дорого, естетично. Правила ті ж, що і для коаксіального.

Оптоволоконний кабель. Кабель, в якому замість електричного сигналу передаються «світловий сигнал - світло». Підходить для передачі цифрового сигналу (хоча є пристрої, які перетворюють аналоговий сигнал і передають по такому кабелю). Не бачу сенсу довго його описувати, так як щоб комунікація на цьому кабелі заробила, необхідно дороге устаткування для того щоб його «оконечіть», і навички роботи з ним.

Це були основні типи проводів, які використовуються для відеосистем.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь