Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати окуляри для водія - поради і рекомендації, що потрібно знати

Досвідчені автолюбителі часто скаржаться, що світло і відблиски погіршують видимість. Обмежений огляд і осліплення збільшують ймовірність небезпечних ситуацій в дорозі.

Швидкість реакції безпосередньо залежить від якості освітлення дорожнього полотна.

До ризику призводять:

  1. Світанок або захід;
  2. мокрий асфальт;
  3. похмура погода;
  4. туман.

"Прості" окуляри в таких випадках не допомагають, а іноді і погіршують становище. Існує альтернатива спеціального призначення. У цій статті ми наводимо аргументи, які допоможуть вам проаналізувати ефективність спецптики для очей і зробити відповідні висновки. Описано принцип дії, параметри вибору при покупці, рекомендації досвідчених автовласників.

Як вибрати поляризаційні окуляри для водія

Довжина хвиль залежить від світлового спектру. Через очі інформація про них передається на рецептори. Світло потрапляє на сітківку під різними кутами. Цей же потік, потрапляючи на воду або вологе покриття, відбивається і порушує оптичне сприйняття. Щоб протистояти такому неприємному ефекту, придумана поляризаційна оптика, придбати яку можна на сайті https://hottabich.com.ua/ua/catalog/ochki-dlya-voditelej.

Звичайні сонцезахисні вироби пропускають приблизно 70% променів. Спецоптика для водіїв - 50%. Захист дозволяє вберегти сітківку від "пересвета", не втрачаючи всієї візуальної інформації.

Як вибрати сонцезахисні окуляри для водія

Поляризація - відбитий від блікуючих поверхонь світло, при якому пряма і відбита довжини хвиль складаються. Спеціальна оптика, яка зменшує / прибирає його, іменується поляризационной. Вони допомагають рибалкам, хворим на епілепсію, водіям та іншим людям, кому заважає або шкодить "Пересвет". Варіанти, в яких поєднані лінзи, що коректують зір, і "антиблик", широко представлені на ринку.

Очна втома призводить до зниження різкості сприйняття, "розмивання" обрисів і кольорів. Такий розлад виражається в такий спосіб:

  1. через погане колірне сприйняття виникає помилка при визначенні відстані до об'єктів;
  2. при засліпленні довільно виникає сльоза, яка б знизила концентрацію сприйняття;
  3. посилюється периферійний зір, в результаті чого огляд водія істотно обмежений.

Велика частина неприємних факторів забирається при використанні спеціальної оптики.

Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри для водіїв - лінзи

Продавці пропонують вибір "пластик / скло". Перший вважається безпечніше в екстремальних умовах. При цьому і другий тип поганим не назвеш. Важливіше розібратися в покриттях. Багато досвідчених автолюбителів віддають перевагу антибліковий і градієнтний варіанти.

Для руху при поганому освітленні (частіше беруть в тривалі поїздки для використання при необхідності або поліпшення умов праці при поганій видимості).

Перед покупкою переконаєтеся, що окуляри покриті антирефлексним шаром. Він прибирає відблиски і нівелює негативний ефект УФ-променів на органи зору

Поляризаційні окуляри для водія з градієнтним тонуванням відрізняються посиленим затемненням у верхній половині лінз. Завдяки цьому "приборка" відмінно проглядається, а очі захищені.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь