Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати махровий рушник?

Після прийняття душу або ванни так хочеться обгорнутись м'яким махровим рушником і відчути його «турботу». Цей домашній текстиль вважається самим затребуваним в групі аналогічного товару. Вартість таких рушників низькою не назвеш, але ви можете заощадити, якщо зробите покупку рушників оптом в одному з відомих інтернет-магазинів, наприклад, на сайті https://mahra.com.ua/.

Махрова тканина виконана з натуральних ниток, її поверхню ворсиста і дуже приємна до тіла. Якщо ви збираєтеся купити махрові рушники, то здійснюйте свій вибір, виходячи з декількох показників:

  1. Плотность матеріалу: чим товще тканина, тим більше прослужить виріб;
  2. Висота петлі: чим вона більше, тим надійніше матерія;
  3. Крученіе нитки: від цього показника залежить термін служби рушники.

Як визначити щільність матеріалу?

Не важко здогадатися, що цей показник визначається шляхом розрахунку ворсинок на одиницю площі поверхні виробу. Перераховувати ворсинки не потрібно, так як на етикетках таких рушників цей показник значиться. Зазвичай цей показник варіюється від 300 до 800 грамів на метр.

Вибирайте варіанти з підвищеною щільністю, так як якщо цей показник низький, то рушник просто не буде виконувати свої прямі функції. Воду воно буде вбирати погано. Ворс, до слова, може бути одностороннім і нанесеним з двох сторін. Двосторонній ворс більш вигідний, так як в цьому випадку користуватися рушником буде зручніше. Бувають і моделі зі стриженим ворсом. Така тканина називається велюром.

Зверніть увагу і на петлі, які можуть бути крученими і прямими. Рушник з прямими петлями ворсу відрізняються м'якістю, використовувати їх можна і для малюків.

З яких ниток складається махра?

Для виробництва цієї тканини використовують натуральні нитки. Їх, як мінімум - три: гребінна, карданна і апаратна пряжі. Найдорожчою по праву вважається гребінна, так як отримують її з довговолокнистої бавовни - вишуканого сорту. У продажу зустрічаються і бамбукові махрові рушники, які лише недавно з'явилися в продажу. Найбільший їх плюс полягає в антибактеріальних властивостях цього матеріалу.

Корисно знати, що багато виробників додають в махрову тканину синтетику. Якщо ви хочете придбати виріб з на сто відсотків натурального матеріалу, то уважно дивіться позначення на етикетках. Якщо на них не вказано «100% бавовна», то відмовтеся від такої покупки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь