Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підібрати цікаві розвиваючі іграшки з дерева

Питання, які дерев'яні іграшки для дітей найцікавіші і корисні, залишається відкритим.

Отже, до кращих іграшок з дерева відносяться:

Конструктори. Чемпіони серед дитячих дерев'яних іграшок, які сподобаються дитині будь-якого віку. Це відмінні тренажери для дрібної моторики, образного і логічного мислення, уяви, творчих здібностей. Набори конструкторів, різні за складністю, сподобаються малюкам в рік і захоплять їх в 8 років.
Пірамідки. Це одна з перших розвиваючих іграшок, яку запропонувала педагог М. Монтессорі. Завдяки деталям різних форм і кольорів, які потрібно нанизувати на стрижень, дитина знайомиться з поняттям послідовності, вивчає кольори, форми, розміри. Для більш старших дітей багато виробників випускають пірамідки, спрямовані на вивчення цифр і букв.
Сортери. По суті є унікальними дитячими головоломками. Комплект гри, придбати яку можна на сайті https://totosha.com.ua/g10776592-derevyannye-razvivayuschie-igrushki, складається з дерев'яної основи з різною кількістю штирьков або отворів, а також об'ємних предметів. Завдання дитини полягає в тому, щоб знайти кожному елементу своє місце за формою і розміром. Сортер вчить класифікувати предмети за однаковими ознаками, розрізняти форми, кольору і розміри різноманітних об'єктів. Багато видів головоломки мають приємний фінал. Наприклад, сортер з шестернями, які можна привести в рух за умови правильного складання. Це здивує, порадує і надовго утримає увагу малюка.
Бізіборди. Багатофункціональні цікаві дошки, на яких закріплені побутові предмети, зазвичай цікавлять дітей в будинку. В основному на розвиваючої дошці розміщені предмети, які дозволяють зафіксувати вилку в розетці, закривати дверцята та вікна на гачки, натискати на різні кнопочки і вмикачі, застібати блискавки, закручувати і відкручувати всілякі вентилі і котушки - варіантів безліч. Завдяки бізіборду, навіть найменші діти можуть самостійно досліджувати принципи дії багатьох побутових речей без участі батьків. Особливо сподобаються дітлахам бізіборди з ілюстраціями з улюблених мультфільмів та казок: «Ріпка», «Теремок», «Три кота», «Свинка Пеппа».
Лабіринти. Їх можна віднести до розряду об'ємних розвиваючих головоломок. Зацікавлять навіть немовлят в перші місяці їх життя. Вони бувають різних кольорів, форм і розмірів. Виглядають вони як платформи з розміщеними на них хитромудро вигнутими дротяними конструкціями, на які насаджені кольорові кульки і кубики. Завдання дитини - перемістити елементи з одного краю в інший уздовж дроту.

Як вибрати дерев'яну іграшку?

  1. При покупці запросите сертифікат якості, при його відсутності краще відмовитися від придбання, оскільки дерево може бути оброблено забороненими хімікатами і т.п .;
  2. Перевіряйте поверхню на наявність задирок і тріщин. Сторони виробів повинні бути гладкими і якісно обробленими;
  3. Для дітей у віці до трьох років не купуйте іграшки з дрібними елементами, навіть якщо вони на перший погляд міцно прироблені, пам'ятайте, що силі і винахідливості малюків немає меж;
  4. Віддавайте перевагу виробам без гострих граней і кутів, навіть у кубиків вони повинні бути згладженими;
  5. Обов'язково перевіряйте, ніж пофарбована іграшка і уточнюйте інформацію про нешкідливість клейового складу, якщо такий є. Якщо з усіма документами все в порядку і склад відповідає нормі, а фарба десь лущиться або облазить, значить, іграшка зберігалася в невідповідних умовах. Такий виріб хоч і не завдасть шкоди здоров'ю дитини, а й довго не прослужить.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь