Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як змінилися правила вступу до вузів

Ми вже знаємо, що ЄДІ в цьому році здають в липні, що на місяць пізніше звичайного розкладу. Але ось прийом документів вузи почнуть набагато раніше - вже в червні, приблизно тоді, коли випускники отримають атестати і офіційно закінчать школу.

Тобто до початку ЗНО, до отримання результатів уже можна буде подавати документи до вузів. Але щоб всі розуміли, це не гарантує, що ви туди обов'язково вступите, зарахування абітурієнтів почнеться, коли вже будуть відомі результати ЄДІ.

Так зробили, щоб приймальні комісії в вузах (наприклад, СПбГЭТУ «ЛЭТИ») встигли обробити документи всіх претендентів, а потім тільки лише додали бали і склали рейтинг.

Схоже, що у всіх, хто працює в освіті, літо буде спекотним і повним нових вражень.

Кожен абітурієнт може подати документи в 5 вузів і в кожному вузі на 3 спеціальності. Виходить, що у кожного до 15 варіантів для надходження.

З особливостей - незрозумілі терміни.

Пакет документів і загальні правила прийому залишаються поки що такими ж як і раніше. Дивіться, або подаєте заяву відразу, як отримали атестат, і потім просто додаєте результати іспитів, або все разом, але пізніше.

І за що абітурієнтам доведеться заплатити?

Перш ніж, перейдемо до того, як же правильно подати документи онлайн, розповімо про електронний підпис.

Повністю ця штука називається - кваліфікований електронний підпис для фізичної особи. І ось за неї доведеться заплатити.

Щоб її отримати, дивимося які центри мають право видавати електронний підпис.

До речі, тому і розкид цін - кожен центр самостійно визначає, скільки це буде коштувати.

Потрібен паспорт, СНІЛС і особиста присутність. Тільки особисто ви можете подати документи і забрати підпис. Чекаємо 1 день або трохи більше, все залежить від центру.

І вуаля, підпис у вас. На держпослуг її перевіряємо і тепер ви можете подавати документи для вступу до вузу. Ура!

UPD! Обов'язкові електронні підписи для надходження скасували!

Невже це можна буде зробити тільки в 53 ВНЗ по всій країні?

Подати документи до ВНЗ в 2020 можна поки що тільки онлайн. На держпослуг зараз реалізують централізований сервіс подачі документів "Вступ до вузу онлайн".

І тільки 53 ВНЗ по всій країні будуть приймати документи через цей суперсервіс. Щоб дізнатися є в цьому списку обраний вами університет або інститут, потрібно зайти на держпослуги і подивитися список.

До речі, на кшталт, можна ще й лайкать і відправляти повідомлення, майже як в соц мережах.

Якщо раптом його там не виявилося, то документи подавати потрібно буде через сайт або електронну пошту. Дивіться і вивчайте правила прийому ВНЗ, куди хочеться вчинити.

У загальному і цілому правила прийому не повинні помінятися, всі зміни торкнутися термінів і способу подачі документів. Тому ми радимо частіше заходити на сайти обраних вузів і стежити за новинами і оновленнями.

На держпослуг завдяки електронній школі, випускники як правило вже зареєстровані. Але якщо раптом немає, то доведеться це зробити.

До речі, там можна подивитися минулорічні прохідні бали ЄДІ і оцінити свої шанси на вступ.

Ви вибираєте вузи і напрямки, куди хочете поступити. Вся інформація для заяви заповнюється автоматично з профілю. Потрібно буде тільки підтвердити бали за ЄДІ і докласти додаткових матеріали - наприклад, дипломи та сертифікати.

Коли все готово, сервіс автоматично направляє в обрані ВНЗ вашу заяву. Залишається тільки спостерігати і чекати. Якщо залишите повідомлення, то держпослуги будуть регулярно повідомляти вам, на якому ви місці і які ваші шанси на вступ.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь