Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яку бруківку краще використовувати під парковку?

Який матеріал краще вибрати для облаштування парковки у дворі? Про це я задумався кілька років тому, переїжджаючи до власного будинку. Асфальт, тротуарна плитка, бетон або бруківка? Хотілося, щоб покриття було міцним, красивим, екологічним і довговічним. Саме тому став вивчати бруківку. Вона товща і надійніша за тротуарну плитку, і виглядає естетичніше, ніж бетон або асфальт.

Бруківка - це матеріал, подібний тротуарній плитці, але більш товстий. Спочатку бруківку виробляли тільки з природного каменю - граніту або пісковика. Але через високу вартість натуральна бруківка багатьом була недоступна. Тому фахівці розробили штучну бруківку на основі бетону, а пізніше - полімер. Пізніше з'явилася клінкерна бруківка. По суті - це та ж сама цегла. Витрати на виробництво клінкерної бруківки вище, ніж бетонної, тому і ціна дорожче, а по міцності клінкерна бруківка поступається бетонній. Великий вибір - на сайті https://brukivka-lviv.com/.

Бетонна бруківка

Бетонна бруківка вже стала класичним варіантом для парковки. Віддати перевагу варто бруківці з бетону марки М350-М450. Краще, щоб він був дрібнозернистий. Дуже важливо, щоб матеріал був виготовлений якісно, тому вибирайте перевірених відомих виробників з хорошою репутацією і тривалою гарантією на товар. Для того, щоб витримати масу автомобіля і додатковий тиск під час руху, товщина бетонної бруківки для паркування повинна становити 80-100 мм. Такий бруківки вистачить на кілька десятків років.

Гранітна бруківка

Гранітна бруківка - це ідеальний варіант для парковки. Виготовляється вона з натурального граніту. Має зазвичай квадратну форму або вид важких цеглин. Гранітна бруківка має величезну кількість переваг - не боїться спеки, холоду, вологи, перепаду температур, стійка до навантажень, не просідає і не стирається. За своїми характеристиками вона здається «вічною». Але розглядаючи цей варіант, будьте готові, що вартість гранітної бруківки в 3-5 разів вище ніж бетонної.

Клінкерна бруківка

Клінкерна бруківка. Виготовляється за типом цегли. Зовнішній вигляд теж нагадує цеглу. Зазвичай має гладке покриття. У морозну і сніжну погоду часто ковзка. Тому підходить не для кожного регіону.

Який же бруківці все-таки віддати перевагу? Якщо є кошти, то сміливо купуйте гранітну бруківку. Вона максимально міцна і прослужить кілька сотень років - і вам, і дітям, і онукам. Якщо ж ви обмежені в фінансах, то бетонна або полімербетонна бруківка стане відмінною заміною. Бетонна бруківка стійка до ультрафіолету, високих і низьких температур, витримує великі навантаження, при цьому не потріскається і не піде хвилями.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь