Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Огляд Volvo XC90

Volvo XC90 був випущений ще в далекому 2002 році. Але до цього дня перше покоління виглядає актуально. А ще шведський кросовер має прийнятні ціни на вторинному ринку.

Нижче представляємо огляд Volvo XC90 першої генерації, до речі, volvo xc90 новый можна придбати за посиланням.

Кузов і інтер'єр

Тут ніяких проблем немає - всі кузовні панелі оцинковані, а корозії автомобіль не боїться. Тому лакофарбове покриття можна назвати якісним і міцним. Правда, через кілька років експлуатації починає облазити хром, а пластик фар стає каламутним.

Проблемною частиною є салонна електрика. Наприклад, у багатьох власників «барахлить» дисплей бортового комп'ютера і магнітола.

Але все це, звичайно, нівелює зручність і якість салону. Тут є глибокі сидіння з підтримкою, відмінний огляд, величезне лобове скло і так далі. Шкіра усередині салону натуральна і приємна на дотик. Пластик тут теж не жорсткий і не має будь-якого запаху. А вставки з дерева додають дизайну інтер'єру солідності.

Підвіска і ходова частина

Варто розуміти, що Volvo XC90 має ту ж саму платформу, на якого до цього створювалися такі моделі як S60, S80. Тому потрібно розуміти, що Volvo XC90 не володітиме потужними позашляховими характеристиками. «Швед» є класичним паркетником з несучим кузовом з системою повного приводу.

Але відсутність можливостей бездоріжжя перекриває неперевершений комфорт на асфальтованих дорогах. Варто зазначити, що передня і задня підвіски «витримують» вітчизняні дороги. Амортизатори зможуть протриматися 150 тисяч кілометрів. Стійки стабілізаторів обійдуться без заміни 70 тисяч кілометрів.

Трансмісія

Кросовер оснащувався трьома різними автоматичними коробками передач. Варто відзначити, що «автомати» не є сильною стороною Volvo XC90. Найбільш проблемною є 4-ступінчастий "автомат", який погано справляється з потужним шестициліндровим турбованим двигуном.

Більш надійна 5-діапозоні коробка передач, яка встановлювалася бензинові і дизельні «п'ятірки». Але головним мінусом є висока вартість в ремонтних роботах. Але при акуратному використанні такої «автомат» зможе прослужити понад 200 тисяч кілометрів.

Але ще є «механіка», яка вкрай рідко зустрічається на вторинному ринку. Саме механічна коробка передач на Volvo XC90 вважається безпроблемною.

Двигуни

Найбільш поширений двигун на «вторинці» - п'ятициліндровий бензиновий турбований агрегат, потужність якого становить 210 кінських сил. Його можна назвати надійним і він відмінно підходить для такого важкого кросовера. Але, наприклад, в літній час може вийти з ладу термостат, отже, агрегат може просто перегрітися.

Варто також окремо відзначити дизельний мотор, потужність якого становить 185 кінських сил. Він відрізняється своєю невибагливістю і надійністю. Однак періодично необхідно виробляє чистку системи вентиляції картера.

Висновок

Основні переваги Volvo XC90 - наявність комфортної і надійної підвіски, потужність двигунів, просторість салону, багате оснащення, досить низька ціна на «вторинці».

Але мінуси також є, наприклад, слабка надійність «автомата» і бензинових турбірованних агрегатів. А на самих ранніх автомобіля можуть часто виникати проблеми з електронікою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь