Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вирощування полуниці і суниці будинку і в теплиці

Для вдалого культивування полуниці (суниці) в домашніх умовах доцільніше використовувати ремонтантні сорти. Це дасть вам можливість отримувати урожай круглий рік.

Для вирощування культури в квартирі використовують спеціальні бочки-контейнери полуничник.

Як правило, їх виготовляють із пластику. Полуничник представляють собою ємності діаметром 60 см і заввишки 80-100 см. Всі сторони контейнера мають спеціальні невеликі отвори для посадки рослин, зазвичай їх 30-40 шт. Через центр всього полуничник проходить перфорована труба, через яку проводиться полив всієї споруди. Для вирощування полуниці будинку підходить легкий, добре структурований, поживний грунт з злегка кислою реакцією. Після посадки рослин, контейнер ставиться на сонячне підвіконня, лоджію або балкон.

Щоб полуниця швидше і краще росла, її раз в 1,5 тижні підгодовують калійно-містить мінеральним добривом.

Ємність з рослинами періодично повертають і поливають у міру потреби, але не дуже рясно.

Щоб отримувати урожай восени і взимку, буде потрібна додаткова підсвітка спеціальної люмінесцентною лампою.

Самий рясний урожай ягоди зазвичай буває на другий-третій рік після посадки. Далі слід оновлювати старі кущі. Дистанційні з полуничник рослини можна висадити у відкритий грунт, де вони після відновлення і далі здатні давати плоди.

Вирощування полуниці (суниці) в теплиці

Для істотного скорочення терміну отримання ягід ранньою весною використовуються теплиці з обігрівом або тимчасові невисокі плівкові укриття (іншими словами, парники). В умовах, що обігрівається теплиці створюється оптимальний мікроклімат: автоматично регулюється вологість, режим поливу і температура повітря. Для отримання надвисоких врожаїв використовується якісний посадковий матеріал, поживна грунтосуміш і оптимальна технологія посадки. У теплиці з обігрівом посадку полуниці виробляють в січні. Використовують для цього так звану охолоджену Фріго-розсаду - саджанці, що не мають листової маси.

При оптимальних тепличних умовах ягоди достигають через 60-70 днів. Щоб купити інструменти для ягідноводства закритого грунту в Україні - переходьте на сайт https://agrid.com.ua/ua/tag-yagodnichestvo-zakryto.

Перевагою цієї технології є дуже висока вартість реалізації свіжих ягід, а отже, і одержання надприбутку від її продажу. Однак, є і мінус високі початкові капіталовкладення на установку теплиці, її обігрів і забезпечення необхідних елементів вирощування рослин.

Більш привабливою в плані отримання ранньої полуниці для садівників любителів є технологія вирощування рослин під невисоким парників або плівковим укриттям. Таким чином, хороший урожай можна зібрати з рослин таких ранніх сортів, як «Ольвія», «Розана Київська», «Десна». Дана технологія передбачає використання матовою молочно-білої плівки і тимчасового каркаса. Це оберігає полуницю від згубних весняних заморозків. Однак, можуть виникати проблеми з запиленням квітучих під плівкою рослин, особливо коли довгий час утримується холодна похмура погода. З метою отримання максимальної кількості ягід полуниці (суниці), посадки роблять загущених способом. Плантацію, як правило, використовують один раз, потім рослини омолоджують. Але і це дозволяє повністю окупити витрати і отримати значний прибуток.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь