Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Страховка потрібна для виїзду в Польщу

Виїжджаючи до Польщі, необхідно потурбуватися, щоб всі документи були в порядку. Мова йде не тільки про візу і закордонний паспорт, але також про медичне полісі.

Не важливо, з якою метою громадянин їде в Польщу, йому потрібна страховка. Без цього документа візу не видадуть. Прикордонники мають право перевірити наявність цього документа перед перетином кордону з Польщею.

Чим загрожує відсутність поліса? Якщо медичної страховки в Польщі не буде, то приїжджий ризикує не тільки залишитися без лікарської допомоги, а й завчасно повернутися на батьківщину. Відсутність медполіса у іноземних громадян - це суворе порушення умов перебування в країнах Шенгену. За це передбачено покарання у вигляді депортації з Польщі або сплати штрафу. Але на цьому проблеми можуть не закінчитися. В майбутньому, при виїзді за кордон, ймовірні проблеми з оформленням шенгенської візи в осіб, які раніше порушували візовий кодекс ЄС.

Яка страховка потрібна для виїзду в Польщу

Мед страховка в Польщу потрібна туристам, робочим, які приїхали заробляти гроші, студентам, а також людям, які прибули в країну для оформлення посвідки на проживання.

Важливо! Якщо людина знає, що буде виїжджати в країни Шенгену кілька разів за рік, то дешевше буде придбати річну страховку.

Страхову програму потрібно вибирати, з огляду на мету поїздки. Якщо їхати по мультивізу, гостьовий, студентської або по робочій візі, то досить стандартного медичного полісу, який покриває екстрену допомогу, стаціонарне лікування, терапію при хворобах і травмах, транспортування до клініки, репатріацію.

Туристам варто оформляти туристичну страховку. Вона схожа з медичної, однак нею передбачено страхування цивільної відповідальності, захист від нещасного випадку, від втрати багажу, від скасування авіарейсу.

Примітка! Страховка від невиїзду дозволяє компенсувати витрати на придбання квитків, бронювання готелю, якщо страховий випадок настав з вини самого виїжджає.

Вимоги до страховки

Відвідуючи країни Шенгену, необхідно строго дотримуватися всіх умов перебування. Щоб полісом можна було скористатися без проблем, потрібно знати, які вимоги висуваються до страховки для отримання візи в Польщу. Варто відзначити, що вони практично не залежать від тривалості поїздки.

умови:

  1. франшиза відсутня, вказується сума, яку платить робочий самостійно при СС;
  2. період дії не менше часу перебування в Польщі;
  3. сума покриття не менше 30 тис. євро;
  4. медполіс отриманий у страховій компанії, яка має відповідну акредитацію (акредитована в посольстві або консульстві);
  5. дія страховки поширюється на всі країни Шенгену;
  6. поліс містить стандартний набір послуг - невідкладна допомога, госпіталізація, повернення на
  7. батьківщину за медичними показаннями, репатріація тіла в разі смерті в чужій країні.

    У консульстві для отримання національної довгострокової візи рекомендують купувати поліс, термін дії якого на 15 днів більше, ніж час перебування в РП.

Як оформити поліс

Зробити поліс можна, звернувшись в офіс СК, або через Інтернет, а також при подачі документів на візу у візовому центрі. Найзручніше скористатися онлайн-сервісом.

Процес оформлення заявки на покупку медполіса займе не більше 10 хв. Електронна страховка має ту ж юридичну чинність, що і документ, виданий в офісі СК.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь