Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ЯК ЧАСТО ПОТРІБНО ЧИСТИТИ БОЙЛЕР

Чистка водонагрівача є обов'язковою процедурою, якою займаються професіонали. Майстри рекомендують проводити очищення не рідше одного разу за рік. Частота процедури безпосередньо залежить від жорсткості води. Якщо вона не відповідає стандартам, то бойлер швидко забивається і стає брудним. До кожного водонагрівача додається технічна документація з інформацією про перерву між вимиванням агрегату.

Навіщо чистити бойлер?

Ємність водонагрівача також може збирати накип, як і звичайний чайник. Бойлер працює довгі роки, і утворює всередині бака наліт. Відсутність регулярного чищення (чистка бойлера в Одессе проводиться раз в півтора-два роки) призведе до самонагрівння або несправності агрегату. Поломка водонагрівача, загроза здоров'ю через бактерій (легіонелли), що утворилися, велике споживання електроенергії - наслідки нерегулярної чистки бойлера.

Одночасно з вимиванням водонагрівача бажано провести заміну магнієвого анода. Виготовляється з магнієвого сплаву і металевого елемента всередині, який захищає поверхню агрегату від корозії, а ТЕН від утворення накипу, тим самим полегшуючи процес очищення бака. Для збереження гарантії дуже важливо, щоб обслуговування виконував фахівець з офіційною організації, який залишить позначку в гарантійному талоні. Щоб якісно очистити бойлер, зверніться в сервісний центр по ремонту, який працює з побутовими послугами.

Заміна магнієвого анода у водонагрівачі

Забруднення, накип та електрохімічні впливу негативно впливають на роботу бойлера, через що зношується анод. Нехтуючи очищенням, магнієва деталь швидко зноситься і бруд почне заповнювати бак. Більшість виробників зберігають термін гарантійного талона тільки при вчасній замінені деталі, тому її потрібно періодично міняти на нову.

Важливо стежити за водонагрівачем, щоб уникнути таких проблем:

  1. Втрата гарантії через зносився магнієвого анода. Рекомендується робити заміну під час кожної процедури очищення.
  2. Заміна бака і Тена через забруднень.
  3. Витратний ремонт або зовсім перевстановлення водонагрівача.
  4. Перегрів Тена.
  5. Неякісна робота запобіжного клапана.

Швидкість руйнування залежить від того, як часто ви користуєтеся приладом і від якості води. Занадто жорстка рідина або наявність різних домішок лише прискорять цей процес. Якість води формується за рахунок кількості розчинених у ній хімічних сполук лужноземельних металів і солей, здатних до кристалізації (придбання стійких форм) під дією високої температури.

Можна поставити в систему водопостачання фільтр грубої очистки води, це суттєво зменшить забруднення всередині бойлера, і поліпшить якість води в крані. Але краще замінити один невеликий елемент. Це набагато дешевше і простіше, ніж втрачати вільний час і кошти.

Коли потрібно чистити бойлер - рекомендації

Після придбання водонагрівача, варто провести профілактичне очищення через рік після установки агрегату. Залежно від кількості накипу і бруду варто провести повторне вимивання. Очищення потрібно в таких випадках:

  1. велике скупчення накипу (більше одного кілограма);
  2. бойлер гріється довше звичайного;
  3. несправність пристрою;
  4. гучне шипіння бойлера при роботі;
  5. невелика кількість нагрітої води;
  6. слабкий напір рідини.

При нормальній роботі водонагрівача, очищення потрібно проводити регулярно раз в 1-2 роки. У деяких випадках допускається самостійна чистка бойлера.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь