Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Який набір приладдя потрібен для догляду за лежачим пацієнтом?

У вас вдома  з'явився лежачий хворий. Коли це старі батьки, бабусі чи дідусі, близькі родичі - це завжди важко. Однак, наша з вами задача зробити все, щоб полегшити їхні останні місяці або роки життя, віддячивши цим, так як свого часу вони виростили вас, дали вам все найкраще, що у них було. Це закон життя.

Втім, ситуація трохи полегшується тим, що сьогодні існує цілий спектр пристосувань, техніки, аксесуарів і засобів по догляду за лежачими хворими, які не тільки зроблять їх життя трішки комфортнішим, але і нададуть вам неоціненну допомогу. Вони покликані прискорити і спростити багато щоденних процедур, звести до мінімуму ризики ускладнень, подарувати хворому комфорт і приємні відчуття. До речі, средства по уходу за лежачими больными в СУХО ви знайдете за вигідними цінами.

Коли людина вперше стикається з необхідністю постійного догляду за лежачим хворим, вона не знає всіх можливостей і особливостей, тому ми хочемо привести для них список того, що буде потрібно для полегшення їх непросте завдання.

Всього списків буде два. Перший - це набір аксесуарів, без яких не обійтися, це самий необхідний мінімум. Другий список - додатковий, це ті речі, які можуть стати в нагоді вам, щоб зробити деякі процедури більш продуктивними. Вони не є обов'язковими, але істотно полегшать вам життя.

Отже, перелік необхідних речей для догляду за лежачими хворими:

  1. Протипролежневий матрац. Значно зменшує ризик виникнення пролежнів. Замість матраца можна використовувати спеціальні подушки від пролежнів.
  2. Вбираючі пелюшки + урологічні прокладки або труси при невеликому ступені нетримання.
  3. Памперси для дорослих. Підбираються за розміром і ступенем поглинання при повному нетриманні і відсутності контролю.
  4. Судно для нерухомого хворого або стілець-туалет для тих, хто здатний встати з ліжка.
  5. 2 комплекти адаптивного одягу: сорочечка + штани або боді. Шкарпетки, кілька пар. Одягу може бути більше, але 2 комплекти - це стандарт, один на пацієнті - інший в пранні.
  6. Змінне простирадло для переміщення, особливо актуальне для пацієнтів з великою вагою.
  7. Непромокаюче простирадло для захисту постільної білизни + миття в ліжку. Істотно зменшить необхідність прання постільних речей.
  8. Вологі серветки. Вони стануть в нагоді для ранкового вмивання, витирання рота і рук під час їжі, їх можна використовувати замість миття рук. Найкраще використовувати нейтральні, без ароматизаторів.
  9. Засоби для профілактики пролежнів: камфорний спирт, спеціальні креми і т.п.

Ось ще список речей, покупка яких зробить щоденний догляд більш продуктивним:

  1. Адаптивний посуд для годування + непромокальний нагрудник;
  2. Сухий шампунь і серветки для миття без мила;
  3. Радіоняня або інший засіб для забезпечення нагляду;
  4. Функціональне ліжко;
  5. Пристосування для переміщення пацієнтів (підняти, перенести в крісло або назад);
  6. Засоби для фіксації пацієнтів з деменцією;
  7. Бактерицидний опромінювач;
  8. Надувна ванна для миття голови в ліжку.

Не потрібно скуповувати в перший час все підряд, головне - забезпечити справляння природних потреб, годування і мінімальну гігієну. Все інше можна купувати в інтернет-магазині Cyxo.kiev.ua поступово, коли ви зрозумієте, що деякі речі хочеться спростити.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь