Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати кавоварку для кав'ярні?

Устаткування, яке ви використовуєте для виробництва високоякісного еспресо і створення асортименту спеціалізованих напоїв, має вирішальне значення для успіху вашої кав'ярні, особливо якщо ви прагнете забезпечити довгострокову репутацію чудової якості.

На що варто звернути увагу при купівлі еспресо-машини?

Обсяги приготування і якість еспресо-напоїв

Ви напевно бачили, що кавомашини бувають з двома, трьома або чотирма групами, які здатні готувати чотири, шість і вісім напоїв одночасно. Але кількість груп це далеко не важливий показник продуктивності кавомашини. Инфоормация про те, де можна купить кофемашины по лучшей цене - за посиланням.

Кавові машини відрізняються:
1. Кількістю бойлерів
Для одно-бойлерної кавомашини велике значення має розмір бойлера. Чим він більший, тим менше ймовірності, що температура буде падати на інтенсивному потоці. Так як в ньому встановлений теплообмінник, який забезпечує температуру води для кавової групи. А вже з цього бойлера подається окріп і пар на Стімер.

Двох-бойлерні кавомашини (трьох- і навіть чотирьох бойлерні), де кожна група з роздільними бойлерами для пари / окропу і еспрессо - рішення розроблене для більшої стабільності температури під час приготування напоїв і можливості встановити температуру на кожен з бойлерів.

З вагомих переваг - така кавоварка служить довше. У бойлері для еспрессо не утворюється кальцій (накип), тому що в ньому підтримується температура від 90 до 95 С. А кальцій випадає в осад при нагріванні води вище 100 С.

2. Видом і кількістю помп
Помпа - такий собі насос, функція якого закачувати воду в бойлер і створювати тиск. Помпи бувають вібраційні і ротаційні. Вібраційні помпи - досить гучні, мають нестабільний тиск але бюджетні. Ротаційні - більш стабільний показник по тиску; крім того, таку помпу можна вивести за межі кавомашини.

Через одну помпу на всіх групах встановлюється однаковий тиск (наприклад 9 атмосфер), при якому готується еспресо. Існують кавомашини з регулюванням тиску на кожну групу окремо - це досягається кількістю помп.

3. Способом регулювання нагріву
Кавові регулюють нагрів за допомогою прессостата або за допомогою PID-контролера.

Прессостат підтримує заданий діапазон тиску і температуру бойлера в кавомашині. Працює за дуже простим принципом - у міру закипання води в бойлері і досягненні певного тиску ланцюг, замкнутий тиском пружини, розмикається і нагрів припиняється. Якщо збільшити ступінь стиснення пружини за допомогою регулюючого гвинта, то ланцюг буде розмикатися пізніше, а значить тиск і температура будуть підніматися вище. Такий спосіб не завжди точно контролює температуру, але він бюджетний.

У машинах з PID-контролером не встановлюють прессостат. Електронний контролер за допомогою датчика постійно перевіряє температуру і, в разі потреби, вмикає і вимикає нагрівальний елемент. Зазвичай все кавомашини з роздільними бойлерами управляються за допомогою PID-контролера.

4. Вбудованим мікрокомп'ютером (для функцій таймера або програмування порції через ваги)
Функція таймера потрібна щоб запрограмувати кнопку протоку еспрессо під певний час. Це зручніше, так як в цей час бариста може відволіктися для приготування наступного напою і розрахунку клієнта.

Ваги в кавомашині показує фактичну вагу чашки в реальному часі. Це дозволяє швидше налаштувати еспресо.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь