Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Алергопроби в сучасній лабораторії

Встановлення причини алергії допомагає не тільки визначити речовини, що провокують виникнення негативної реакції з боку організму. Таке дослідження дозволяє обрати оптимальний варіант лікування алергічного захворювання, запобігти прогресуванню хворобливого та іноді небезпечного для життя людини стану.

Щоб зробити дослідження, потрібна попередня консультація лікаря відповідної кваліфікації. Потім необхідно звернутися до лабораторії. Пропонуємо скористатися послугами Esculab, тому що вартість алергопроб в  esculab.com є дійсно доступною, а обладнання, яке використовується лабораторією, повністю відповідає чинним стандартам і нормам.

Які алергопроби існують?

Причинами розвитку алергії можуть бути різноманітні фактори і речовини. Щоб визначити, на який алерген реагує організм, сучасна діагностика пропонує кілька ефективних методів:

  1. шкірні прік-тести, які є контактними;
  2. молекулярний спосіб, що дозволяє виявити специфічні антитіла до алергенних речовин;
  3. спірографічний тест для оцінки функцій зовнішнього дихання людини;
  4. діагностування медикаментозної, харчової алергії або алергії, яка виникає при контакті з тваринами.

Прік-тести

Найбільш зручний і розповсюджений спосіб визначення харчових або інгаляційних алергенів, який не викликає больових відчуттів, є відносно недорогим та швидким – це прік-тест. Такий скринінговий метод може застосовуватися для діагностики дітей та дорослих, надає точні результати вже за кілька хвилин. При проведенні прік-тесту не травмується шкіра, тому що спеціальний ланцет контролює глибину проколу, яка складає всього 1-1.5 мм.

Перед тим, як проводити дослідження, індивідуально обирається панель з алергенами:

  1. харчовими (молочні продукти, фрукти, овочі, ягоди, горіхи, м’ясо, морепродукти, зернові та ін.);
  2. рослинними (квіти, трави, дерева);
  3. пилковими;
  4. тваринними (епітелій собак, котів, хом’яків, морської свинки, домашнього щура);
  5. грибковими.

Також є змішані панелі, в яких присутні одразу кілька різновидів алергенів.

Як підготуватися до алергопроб?

Існує кілька рекомендацій щодо підготовки пацієнта до проведення алергопроб. Вам неодмінно потрібна консультація лікаря, якщо ви приймаєте будь-які медичні чи антигістамінні препарати. Також перед проходженням дослідження слід відмовитися від вживання алкоголю, кофеїну. До проведення алергопроб небажано допускати людину, що має:

  1. підвищену температуру тіла;
  2. загострення хронічної хвороби;
  3. схильність до судом.

Алергопроби в Esculab

Щоб дізнатися, скільки коштують алергопроби в лабораторії Esculab, ви можете скористатися сайтом або зателефонувати. Вартість діагностичних досліджень залежить від методу визначення алергенів, але в кожному випадку відрізняється доступністю і прозорістю. Зверніть увагу – у літніх людей та у дітей при проведенні алергопроб може виникати менш виражена реакція на провокатори неприємних станів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь