Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Каркасний будинок: плюси і мінуси

Переваги каркасних будинків

Головний плюс каркасників - це дешевизна. Більше половини будинків цього типу будуються на свайно-гвинтових фундаментах, що дає значну економію коштів на перших етапах будівництва. Можна ще будувати на опорно-стовпчастих фундаментах, але це може спричинити проблеми в майбутньому. Саме свайно-гвинтовий фундамент дає левову частку економії. Якщо виконати дерев'яний каркас на бетонному фундаменті, його вартість наблизиться до ціни цегляного будинку.

Каркасні будинки йдуть з внутрішньою обробкою. Це також вважається плюсом, так як відпадає необхідність проведення додаткових внутрішніх робіт. Найпопулярнішою вважається внутрішня обробка імітацією бруса або вагонкою. Вартість каркасніков від bauenhaus.ua з такою обробкою буде орієнтовно дорівнювати коробці з газобетону, але без обробки.

Ще однією перевагою вважається швидкість будівництва. На зведення будинку по каркасної технології йде від декількох тижнів, якщо будинок малогабаритний, і до декількох місяців, в разі, коли будова великої площі.

Каркасніков дуже теплий, так як конструкція практично повністю складається з утеплювача. Стіна такої конструкції може бути тонше цегляної, але утримувати тепло ефективніше. Звідси виливається ще один плюс - енергоефективність.

При належному утепленні, яке відповідає технології, каркасніков можна обігрівати за допомогою електрики. У грошовому відношенні це буде порівняти з опаленням будинку газовим котлом. Це дуже зручно, коли газова гілка розташовується далеко, а вартість її підводки коливається в діапазоні кількох сотень тисяч гривень.

На цьому переваги закінчуються і можна переходити до огляду недоліків, яких набереться декілька. Але відразу варто зазначити, що більша частина мінусів виходить з-за недотримання технології, економії, недоробок. Якщо будувати для себе, всього цього можна уникнути.

Недоліки каркасних будинків

Почати слід з фундаменту, дешевизна якого є плюсом каркасного домобудівництва. Справа в тому, що він є металевим, а метал має властивість іржавіти (коррозировать) в грунті. А ось наскільки швидко це відбувається, залежить від корозійної зони грунтів. Якщо спиратися на таблицю корозійних зон, сталева оцинкована паля товщиною 3.5 мм повністю розчиниться в землі: в зоні 0 - протягом 30 років; в зоні 5 - до 70 років. Досліджуйте грунт на коррозійність перед закладкою свайно-гвинтового фундаменту!

Ще на свайно-гвинтовому фундаменті підлоги розташовуються по лагам. З цього виходять: вібрації; танцюючі підлоги; відчуття хисткості конструкції. Даний фактор призведе до того, що будуть гуляти: меблі, ванна, унітаз, побутова техніка. Виникає складність з укладанням плитки для підлоги. Цього можна уникнути, встановивши відстань кроку між палями 120 см.

Ще як варіант - це жорстка обв'язка паль трубою або двотавром. Заходи, звичайно, приведуть до подорожчання будинку, але позбавлять від проблеми.

Пожежонебезпека. Фактор теж важливий, на нього варто звернути увагу. Дерево горить добре, і навіть дуже, і щоб уникнути пожежі, необхідно зробити дуже якісну електропроводку, а також вжити додаткових заходів пожежної безпеки в котельні, на кухні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь