Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кульки з написами - сфера застосування та як виробляють

Кульки з написами, картинками та іншим декором не просто красиво виглядають, але і мають певне смислове навантаження.

Вони доречні при проведенні корпоративних заходів (на поверхню наносять логотип компанії, суть її рекламної акції, контактні дані та ін.).

Використовується друк на повітряних кулях і при проведенні приватних свят. Наприклад, якщо нанести на поверхню поздоровлення нареченим або ювіляру, це буде виглядати дуже мило і надовго запам'ятається. Щоб замовити друк на кульках львів - переходьте за посиланням.

Офсетний друк

Це - найдешевший спосіб декорування повітряних куль. Текст або малюнок заздалегідь наноситься на штамп, який умочують в фарбу, а потім прокручують навколо кульки.

Такий друк використовується все рідше, так як, незважаючи на дешевизну, не приваблює споживача невисокою якістю зображення. Страждає колір, контури картинки виходять розпливчастими, малюнок часом тільки вгадується.

Декор плівкою, що самоклеїться

Це, навпаки, найдорожчий варіант декорування, так як виконується тільки вручну і вимагає високої кваліфікації майстра. Заздалегідь підготовлену плівку з малюнком акуратно наклеюють на надуту повітряну кулю (зазвичай - великого розміру).

Якщо прикрасу довірити не надто досвідченому фахівцеві, то картинка може вийти пошкодженою через особливості круглої форми кулі.

Шовкографія

Найпопулярніший зараз спосіб нанесення написів і малюнків. Для нього використовується верстат і рамка з трафаретом.

  1. Трафарет виготовляють заздалегідь, завдаючи на сітку зображення за допомогою фотоемульсії. Її засвічують, а потім промивають. В результаті по всій рамці шар фотоемульсії змивається, а на місці зображення - залишається. Готову рамку ставлять у верстат.
  2. На сітку наносять фарбу. Наполовину надута кулька підноситься під сітку. Вона контактує з тканиною, і в цьому місці залишається напис або картинка.
  3. Кульку висушують для повного становлення фарби. Після висихання кулі можна здути, упакувати, пустити в продаж або застосувати для аеродизайну.
  4. Рамку після друку кульок потрібного тиражу очищають і використовують знову вже для нанесення інших зображень.

Ручні

Плюс такої технології - в економічності фарби, простоті і швидкості роботи (за годину можна віддрукувати від 50 до 3000 куль в залежності від моделі верстата). Виробники випускають кілька варіантів верстатів для фотодруку.

Ручні припускають участь людини у всьому процесі (нанесення фарби на рамку, піднесення кульки під трафарет, тиск, сушка). Це нескладно, недорого, але підходить тільки для невеликих обсягів роботи.

Напівавтоматичне обладнання

Напівавтоматичне обладнання більш продуктивно (від 200 куль на годину), але дорожче. Від ручного відрізняється тільки тим, що людина не тисне сама на друкований прес, а натискає відповідну педаль.

Карусель

Професіонали вважають за краще використовувати повністю автоматичні верстати, які нагадують конвеєри або каруселі. Вони не тільки повністю автоматизовані, об'єднані з сушінням, а й дозволяють виконувати багатоколірний друк.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь