Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке артезіанська свердловина і як її бурять

Заміське будівництво зараз на піку своєї популярності. Люди будують не просто дачі, а повноцінні будинки, створюючи там максимально комфортні умови, щоб відчувати себе як в місті.

Без наявності водопроводу це вкрай складно, тому що ні душ нормально не прийняти, ні попрати, ні помити посуд. Проблема більшості заміських селищ в тому, що там немає централізованого водопостачання. Але буріння артезіанських свердловин може вирішити цю проблему.

Що це таке

Це свердловина, яка робиться для видобутку води. Причому, мова може йти не тільки про автономне водопостачання приватного будинку, але і централізованому. Практично у всіх населених пунктах, воду добувають саме за допомогою таких свердловин.

Є ще піщані свердловини і всім відомі класичні колодязі. Але, глибина останніх невелика. А артезіанські води розташовані в тих шарах грунту, які не забруднюються зверху. Через дощову воду, сам грунт в цю воду нічого шкідливого і небезпечного потрапити не може. І вода з артезіанського джерела є найчистішою і безпечною.

Глибина залягання таких вод варіюється в межах 30-500 метрів. Все залежить від конкретного регіону. Вручну таку свердловини не пробурити. Використовується спеціальна техніка з алмазним напиленням, так як крім звичайного ґрунту там будуть тверді породи, камені.

Це найдорожчий тип свердловини, якщо говорити про вартість, але при цьому - самий довговічний, надійний та доступний круглий рік. Вода в інших типах свердловин може замерзати взимку. До артезіанських шарів промерзання не доходить ніколи.

До недоліків можна віднести тільки те, що вартість буріння висока. Крім того, таке джерело води потрібно буде офіційно зареєструвати і оформити у відповідних органах.

Як бурити артезіанську свердловину

Це роблять фахівці https://burovik.top/30-burenie-skvazhiny-pod-klyuch.html. Перед початком робіт потрібно дізнатися, на якій глибині залягають артезіанські води. Можна запитати в сусідів, знайти геологічну карту місцевості.

Хоча, якщо звернутися в спеціалізовану компанію, яка бурить свердловини в цьому регіоні, вони точно знатимуть, скільки приблизно метрів потрібно йти вглиб. Це дозволить зробити попередній розрахунок вартості.

Якщо звернутися в надійну компанію, різниці в ціні з тим, що було названо спочатку і тим, що вийде в кінці, бути не повинно.

Скільки це буде коштувати

Крім буріння свердловини, її ще потрібно облаштувати, встановити насос, фільтр, підвести воду до будівлі. Це можна зробити потім, або відразу все замовити в одному місці під «ключ». Ціна безпосередньо залежатиме від глибини буріння.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь