Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що значить остеопатія

Комплексний підхід до терапії багатьох захворювань поряд з традиційними способами лікування робить все більш популярним залучення різних методик альтернативної медицини. Одним з таких успішно розвиваються в даний час напрямків є остеопатія.

Лікувальний ефект в остеопатії досягається за допомогою масажних маніпуляцій для впливу на внутрішні органи пацієнта, різних методик мануальної терапії, рефлексотерапії та інших видів лікування.

Простими словами що таке остеопатія

Остеопатія - це область природної медицини, яка полягає в діагностуванні і лікуванні порушень анатомічного і фізіологічного взаємодії окремих органів і частин тіла хворого. Остеопатія спрямована на відновлення функцій в організмі шляхом усунення причин болю і внутрішнього дисбалансу.

Суть філософії остеопатіческой лікування походить від ідеї про те, що організм має природну здатність виліковувати себе. Лікар традиційної остеопатії, використовуючи чутливість своїх рук, працює з тілом пацієнта, щоб посилити його природну здатність до саморегуляції і самовідновлення.

Ці методики не мають загальної наукової бази і не скрізь визнані офіційною медициною, хоча деякі техніки роботи з хворими використовуються в неврології в установах охорони здоров'я ряду країн. У Росії остеопатія дозволена в певних медичних клініках, і її як правило відносять до сфери мануальної терапії.

Багато включають в це поняття і біоенергетику, гомеопатію, рефлексотерапію і деякі техніки, що застосовуються в китайській традиційній медицині, але всі ці методи не мають законної наукової основи і повноцінних доказів їх дієвості.

Фахівці ж, які застосовують остеопатію в своїй практиці, вважають її своєрідним складним мистецтвом, якому вчаться роками. Але осягнути його можна тільки здобувши вищу медичну освіту, відмінно вивчивши будову і всі тонкощі функціонування людського організму.

"Як вибрати остеопата?"

Остеопат - це в першу чергу, лікар. Лікувальна діяльність остеопата регулюється нормативними актами, кваліфікаційними вимогами, освітніми програмами.

Але справа в тому, що з розвитком маркетингових технологій знайти остеопата, як і будь-якого фахівця стало дуже легко, і одночасно дуже складно через те, що закінчивши місячні курси з остеопатії або переглянувши навчальні відео і літературу, людина може оголосити себе остеопатом і почати приймати пацієнтів.
Що найбільше інтригує, так це те, що знайдеться контингент пацієнтів, яким він допоможе, тому тільки на відгуки в інтернеті спиратися не варто.

Наявність диплома про медичну освіту та свідоцтва про проходження 4-х річного навчання остеопатії (звертаємо вашу увагу, це повинні бути не курси, а повноцінна остеопатіческая школа), безумовно підвищують шанс на те, що Вам попадеться хороший фахівець, але на жаль, теж не є гарантією.

Тому вибрати остеопата, Вам перш за все повинні допомогти рекомендацією друзів або знайомих людей, які вже проходили успішне лікування у даного фахівця.

Намагайтеся уникати остеопатії, які говорять, що лікують онкологічні захворювання або стверджують, що можуть лікувати на відстані, по skype або по фотографії.

Пам'ятайте, що чудеса в медицині трапляються вкрай рідко. І якщо Ви перебуваєте на остеопатіческая прийомі, не соромтеся питати, що конкретно робить лікар і навіщо (якщо він не може відповісти, значить він не володіє матеріалом).

Дотримання всіх, перерахованих вище пунктів дає досить високу частку ймовірності, що Ви опинитеся у ефективного фахівця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь