Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вакуумні насоси - що це, де використовуються

Вакуумні насоси - це інструмент для створення вакууму, без якого не можливо було б перебіг багатьох процесів. На сьогоднішній день безліч операцій передбачають створення вакууму.

Вакуумні насоси застосовуються:

  1. для проведення лабораторних досліджень та фізичних експериментів;
  2. в ході вивчення елементарних частинок;
  3. для випробувань, що імітують космічні умови;
  4. в металургійному виробництві;
  5. при напиленні плівки;
  6. у виробництві напівпровідників;
  7. в мас-спектрометрії;
  8. в обладнанні для пресування;
  9. при литті;
  10. вакуумному формуванні;
  11. у фармацевтиці;
  12. для харчової промисловості;
  13. у вакуумній упаковці;
  14. і багатьох інших сферах.

У всіх цих сферах застосовуються насоси з різним принципом дії, а так само з різними технічними характеристиками. Деякі установки виробляють швидку відкачку повітря на низькому і середньому вакуумі, але не здатні створювати низьке значення залишкового тиску.

Для створення низького вакууму можна використовувати водокільцевий, пластинчато-роторний, двох-роторний, кулачковий, спіральний і мембранний насос, які можна придбати на сайті https://vacuumnasos.ru/. Найнижча продуктивність серед всіх установок у діафрагменного насоса. Він, як правило, застосовується в лабораторіях для створення невисокого залишкового тиску з невисокою швидкістю відкачування. При цьому у нього є одна безсумнівна перевага - можливість працювати з агресивними газами, хоч і з невисокою швидкістю. Крім цього він не забруднює відкачувати середу.

Створити середній вакуум можна за допомогою деяких пластинчато-вакуумних, двох-роторних, кулачкових, спіральних насосів. Всі ці установки можуть виконувати функцію форвакуумного насоса, тобто створювати попереднє розрядження в системі, для подальшого використання високовакуумного насоса.

Сайт: vacuumnasos.ru

Найпопулярнішою моделлю, з перерахованих вище є пластинчато-роторна модель, оскільки вона володіє високими швидкісними характеристиками, а також може створити більш високу залишкове тиск. При цьому існують моделі, які призначені для проведення чистої відкачування повітря або газової суміші, яка здійснюється завдяки відсутності в системі вакуумного масла.

Високий вакуум можна створити, використовуючи турбомолекулярний, дифузний, вакуумний і паромасляні насос. Вони ж, у купе з форвакуумнимі насосами здатні створити глибокий вакуум. Більшість вакуумних установок, які призначені для створення надвисокого тиску, не мають механічно рухомих елементів. Єдиним насосом, який використовує відцентрову силу приводу, є турбомолекулярний насос.

Для чого потрібні?

Вакуумний насос потрібен, щоб створити вакуум в системі. В процесі роботи на обладнанні насосом можливе створення низького, середнього і високого тиску. Сьогодні вакуумні насоси використовують майже у всіх сферах промисловості.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь