Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Нюанси при заміні гальмівних колодок

Щоб заощадити гроші, багато автомобілістів займаються простими ремонтними роботами самостійно. Це стосується і заміни гальмівних колодок. Але, якщо ви не знаєте деяких технічних тонкощів, то можете завдати шкоди автомобілю.

Типові помилки, яких припускаються при заміні колодок.

1. Одностороння заміна.

Такий варіант не принесе ніякої користі, так як призведе до різного ступеня зносу колодок і гальмівних дисків по обидва боки автомобіля. В результаті можна отримати зайві проблеми з гальмівною системою: машину буде зносити в ту сторону, де залишилися старі деталі. Тому, якщо ви вже зібралися проводити заміну гальмівних колодок, то робіть це відразу з двох сторін.

2. Використання неоригінальних колодок.

Звичайно автолюбителі купують аналоги китайського виробництва, які значно дешевше. Але, як усім відомо: скупий платить двічі. Такі деталі можуть або взагалі не підійти, або прослужити в 10 разів менше, ніж оригінальні колодки тормозные через погану якість матеріалу.

3. Відсутність мастила.

Багато автолюбителів зовсім забувають, а є навіть такі, хто зовсім не знає, що на місце контакту основи колодки і супорта потрібно обов'язково наносити мастило. Причому мастильний матеріал повинен витримувати високу температуру, яка виникає в результаті тертя. Найкраще для таких цілей підходить мідна мастило, яка зменшує вібрацію під час гальмування і допомагає уникнути появи нагару й іржі. При відсутності мідної, можна використовувати графитную мастило.

4. Нанесення мастила на поверхню гальмівного диска і фрикційні накладки.

Таку помилку зазвичай допускають новачки, які думають, що кашу маслом не зіпсуєш, і починають змащувати все підряд. Цей необдуманий вчинок може привести до плачевних наслідків: гальмівна система не буде працювати взагалі. Мало того, якщо вищеназвані деталі при покупці знаходилися в заводській мастилі, то її необхідно ретельно стерти, а запчастини промити бензином.

5. Непрокачування гальмівної рідини.

Після заміни колодок, перш ніж починати рух, потрібно кілька разів натиснути на педаль гальма. Це робиться для того, щоб створити тиск в гальмівному контурі і звести колодки до гальмівних дисків. Натискати слід при включеному двигуні до тих пір, поки педаль не стане тугий.

Якщо у вас недостатньо досвіду для проведення робіт по заміні гальмівних колодок, то може бути краще не ризикувати і звернутися до професіонала?



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь