Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке система охоронної сигналізації?

Надійні замки і захисні двері можуть бути недостатнім захистом від злому. Набагато більш ефективним захистом від несанкціонованого проникнення буде оснащення вашого будинку охоронною сигналізацією. Вона складається з пристроїв, які виявляють і сигналізують про злом (або спробі злому) сторонніх осіб в квартиру або будинок.

Система попереджає вас про виявлення руху звуковим або світловим сигналом або обома і відправляються власнику квартири. Системи сигналізації зазвичай складаються з панелі управління, датчиків руху, клавіатур і сигнальних сирен. За джерела живлення і складанні їх можна розділити на дротяні і бездротові.

Охоронна сигналізація - це відповідна система сигналізації для дому та квартири, оскільки вона забезпечує хорошу ступінь захисту. Відповідно до цього сигналізація повинна виявляти відкриття і проникнення в об'єкт, що захищається.

Провідна або безпровідна сигналізація?

Системи сигналізації складаються з великої кількості пристроїв, які повинні бути пов'язані один з одним для виконання своїх функцій. Охранная сигнализация Харьков буває дротовою і бездротовою. У першому випадку пристрої, включені в систему, з'єднані проводами, які проходять через всі кімнати в будинку. У той час як в недавно побудованому будинку установка провідної системи не повинна бути проблемою, тому що кабелі будуть приховані в канавках стін під штукатуркою, як у випадку електричного монтажу, в існуючому будинку установка кабелів пов'язана із загальною реконструкцією. Видимі монтажні кабелі, прокладені вздовж стін, які не дуже естетичні, тому, якщо ремонт не є варіантом, розгляньте можливість установки бездротової сигналізації.

Хоча бездротова сигналізація часто складається з більш дорогих елементів, ніж дротова сигналізація, яка використовується для зв'язку окремих пристроїв, забезпечує високий рівень захисту. Установка цього типу сигналізації також буде визначено дешевше через відсутність кабелів. Ефективність бездротових систем часто вважається меншою, ніж провідний, оскільки передача сигналів окремих пристроїв може бути порушена, однак багато виробників сигналізації пропонують продукти, які мають захист від перешкод сигналу.

Системний мозок - панель управління

Панель управління є одним з найважливіших елементів всієї системи, тому до її якості слід підходити особливо обережно при виборі даного сигналу. Це пристрій отримує сигнали від всіх датчиків руху по дротах або радіозв'язку, а потім запускає сигнал. Завдання більшості контрольних панелей тривог включають в себе: збір та аналіз сигналів від всіх датчиків і архівування сигналів, тобто запис подій, передачу сигналів на сигнальні пристрої, відправку інформації про тривогу власнику, наприклад, по телефону або в охоронну компанію. Більш просунуті версії панелей управління сигналізацією можуть виконувати додаткові функції, такі як: управління зовнішніми пристроями, наприклад, освітленням або замками, управління системою сигналізації за допомогою комп'ютера або телефону, самодіагностика і інформування про збої системи.

Варто знати, що завдяки конструкції панелей управління ви можете розрізняти аналогові і мікропроцесорні версії. Перші з них підтримують основні функції простих систем сигналізації, рідко пропонуючи, наприклад, запис подій. Навпаки, мікропроцесорні панелі управління є більш просунутими моделями, які виконують додаткові завдання більш складних систем сигналізації.

Панелі управління сигналізацією повинні бути встановлені в недоступному для сторонніх осіб місці. Пристрій повинен бути розташоване високо на стіні, в кімнаті без вікна, щоб ефективно перешкоджати спробі порушити його роботу. Панель управління зазвичай закріплена металевим корпусом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь