Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір настільних ігор: як це робити

У цій статті хочу поділитися своїм досвідом і думками про те, чим керуюся перед вибором настільних ігор спираючись на те, що дане захоплення з'явилося в моєму житті відносно недавно.

На початку даної статті, розповім про свої перші іграх і дам рекомендації з чого на мій погляд було б відмінно почати людям, які тільки придивляється до настільних ігор, заодно поділюся помилками в покупці перших своїх ігор.

Ну а перед початком хочу помітити, що раніше я скептично ставився до настільних ігор і не особливо цікавився даними захопленням, все перші спроби десь пограти з друзями приводили до висновку, що це "не моє". Зараз вже прийшло розуміння, що головна проблема полягала в тому, що ми намагалися грати в настолки з великим порогом входження (як то ми пробували грати в "Spartacus", в якому тут же заплуталися в правилах і відклали цю коробку).

В якийсь момент все змінилося. Занурившись в муки вибору перших настолок і після низки помилок, колекція поповнилася іграми від https://www.igromaster.com/, одночасно і простими в плані входження і захоплюючими в плані механік. Тепер найчастіше прямуючи в гості до друзів, ми зі своєю другою половиною прихоплює з собою одну-дві гри з колекції, щоб розкласти кілька партій. Наші друзі легко втягнулися в цю ідею і у нас навіть почали з'являтися "Ігрові вечора".

Моменти, коли прорахував опонента - завжди приносять бурю емоцій!

Як і з ким проходять партії.

Мені пощастило і інтерес до настільних ігор із задоволенням розділяє моя друга половина, тому найчастіше ми граємо удвох і адаптуємо змінюючи правила для гри саме удвох, а коли збирається компанія ми допомагаємо і розповідаємо про гру вже вдвох, знаючи механіки і нюанси гри. Крім цього, багато наших друзів завжди раді приєднатися до гри і тому ми часто можемо зібратися компанією в чотири або шість гравців. В окремих випадках в гостях нам вдавалося пограти складом в вісім чоловік.

Так само варто відзначити, в нашому випадку найчастіше люди мають або дуже мало досвіду в настільних іграх або не мають його взагалі, тому що простіше гра механічно - тим більша ймовірність в неї пограти, щоб люди не відмовилися.

Як вибираємо гри зараз.

В першу чергу я намагаюся визначити, з ким я буду грати в настільну гру. В даний момент переважно намагаюся брати гри широкого призначення від двох осіб. Зазвичай намагаюся брати в межах шести гравців, так як коло гравців на наших "ігрових вечорах" - шість гравців. Далі - це вибір механіки ігор, намагаюся визначити що переважає в грі: збір ресурсів, більше дипломатії і розмов, приховані ролі і т.д. І третім пунктом - тематика гри (фентезійні світи з магами, орками і т.д. в нашій компанії не найкращий варіант, як і Космодесантнікі). Ну і про ціну так само варто задуматися, дорогі гри можуть не виправдати надій і залишаться припадати пилом на полиці до кращих часів, які можуть і не настати.

Методом проб і помилок ми поки виділяється не складні в освоєнні гри. Перші - з детективним ухилом, де потрібно спільно спробувати розплутати будь-яке діло. Другі - там де треба більше взаємодіяти і допомагати один одному (кооператив або один проти всіх). У всіх цих іграх - головне, спілкуватися між собою. Окремо зауважу - прості ігри для вечірки були на самому початку, але вони виявилися простенькими і на мій погляд не реіграбельності (багато раз не пограти, тому що знаєш вже все компоненти). Гостям, які ми тільки-тільки знайомимо з миром настільних ігор ми намагаємося вибрати гру з максимально простими правилами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь