Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ ЦЕМЕНТ

Ми так часто купуємо цемент М500 і так рідко замислюємося про відповідність цифри М500 на мішку і його вмісту. Безперечно, щоб встигнути за розвитком економіки, слід впроваджувати нові технології в процес будівництва. Сьогодні, ми поговоримо про таку важливу будматеріалі, як цемент. Цемент поряд з гіпсом, вапном і глиною відносяться до неорганічних в'язким. Тому вам необхідно знати, які існують марки цементу, і як правильно вибрати якісний цемент, який гарантує вам якість продаваної нами продукції і тривалий термін зберігання цементу.

Найбільш поширені марки цементу:

  1. Цемент ПЦ 500 Д0 (М500 Д0)
  2. Цемент ПЦ 500 Д20 (М500 Д20)
  3. Цемент ПЦ 400 Д0 (М400 Д0)
  4. Цемент ПЦ 400 Д20 (М400 Д20)

Цемент, як і будь-який інший матеріал, вживаний в будівництві, розрізняється по своїх фізико-технічним характеристикам в залежності від того, в яких умовах передбачається його експлуатація.
Будівництво розвинене досить широко і щодня з'являються все нові і нові технології. Однак незважаючи на це, завжди і за будь-яких умовах в будівництві застосовувався і буде застосовуватися цемент. У зв'язку з цим перед багатьма постає дилема: який цемент купити - розсипний або в мішках, який цемент якісніший.

Цемент в мішках

Найкращий варіант - це такой цемент в мішках, тим більше що саме фасований цемент найпоширеніший у продажу. Виробництвом цементу в мішках займаються як в СНД, так і за кордоном і продають його на спеціалізованих базах, в вузько супермаркетах (будівельних), або безпосередньо на цементних заводах. Цемент в мішках купувати набагато вигідніше в порівнянні з розсипних, так як його простіше зберігати. Зберігати ж цемент в мішках слід в добре провітрюваному приміщенні, де геть відсутня волога, інакше він просто затвердіє.

Як правило, зберігається цемент в мішках приблизно шість місяців і після закінчення цього терміну стає набагато слабкіше, тобто втрачає свої основні властивості. Це означає, що через якийсь час з цього цементу якісної продукції не вийде.

Під час зберігання мішки обов'язково повинні бути міцно закриті, щоб не допустити потрапляння вологи всередину. При зберіганні цементу в мішках протягом декількох місяців можна бути впевненим, що з ним зовсім нічого не буде. Але якщо виникла необхідність зберігати цемент в мішках весь зимовий період, то краще це робити в паперових мішках, поміщених в пакети з целофану. Розміщувати мішки з цементом бажано вище від підлоги, на піддонах, під якими проходить повітря. Найкраще це цемент використовувати відразу після покупки і не зберігати більше шести місяців.

Цемент в мішках різниться за видами і на кожному з них варто належна маркування, а залежить вона від міцності цементу в уже готовому вигляді. Так, для будівельних робіт застосовується цемент марок М400 або М500 (найміцніший цемент, з нього виходить довговічний і надійний фундамент). Цемент в мішках з міткою М300 або М200 використовується виключно для оздоблювальних робіт.

Купуючи цемент в мішках (в магазині, на ринку) обов'язково звертайте увагу на знак якості, зазначений на кожному мішку. Перш ніж цемент в мішках надходить у продаж, він піддається на заводі суворій перевірці і тільки потім заводи виробники ставлять на мішках з цементом - ГО (який відповідає цьому цементу), належну марку, свій товарний знак і телефони для консультації з усіх питань. На зворотному ж боці завод дає рекомендації, як приготувати і використовувати цементну суміш. Щоб не потрапити в халепу, купуйте цемент в мішках виключно відомих виробників, д



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь