Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які переваги дає цифрове тестування?

Вчителі, які регулярно використовують цифрові інструменти для проведення тестів, контрольних завдань і вправ, погодяться з тим, що за допомогою цих засобів вони виходять на новий рівень навчання.

Як тільки вчитель розуміє, наскільки цінними можуть бути ці інтерактивні інструменти, він починає їх використовувати регулярно, як хороший засіб для організації постійного зворотного зв'язку, підготовки учнів до підсумкових іспитів.

Цифрові тести і контрольні завдання більш привабливі

Цифрові тести для дітей шкільного віку - це набагато більше, ніж просто аркуші паперу з клітинками або кружечками для написання відповідей. Ви можете урізноманітнити навчальні завдання наочністю, відеопитаннями, щоб зробити їх більш привабливими і глибокими. Ви можете демонструвати такі відеозавдання всьому класу або організувати їх перегляд на окремих комп'ютерах, ноутбуках або смартфонах в класі або вдома, як частину домашнього завдання.

Ви можете урізноманітнити завдання. У тестах на папері найбільш прийнятні тести з вибором однієї або кількох правильних відповідей. Інші види завдань складніше відтворити на папері, а вчителю складніше інструктувати учнів про те, як їх виконати.

Вони дозволяють закріпити пройдений матеріал

Цифрові тести дозволяють краще побачити, як учні засвоїли новий навчальний матеріал. Навряд чи ви будете робити звичайні тести на папері після кожного уроку. Це забирає багато часу на підготовку і на перевірку.

Наприклад, призначте невеликий цифровий тест в якості домашньої роботи, щоб дізнатися, наскільки учні зрозуміли навчальний матеріал, який вони вивчали в школі.

Онлайн-тести забезпечують миттєвий результат

Перевірка звичайних тестів вимагає від учителя багато часу. Відстрочений результат менш корисний для учнів. Краще, звичайно, щоб вони відразу побачили, де і які помилки допустили. З цифровими тестами ви і ваші учні отримують миттєві результати. Ви відразу ж зможете побачити, які поняття і теми слід повторити, бачачи погані загальні результати або, навпаки, всі ваші учні готові перейти до вивчення нового навчального матеріалу. Більшість сервісів мають такі інструменти із загальними результатами і по кожному учневі окремо.

Виходячи з отриманих даних, через кілька уроків ви можете повторити той же тест, щоб порівняти результати, дізнатися, чи є прогрес у навчанні.

Вони більш інтерактивні

Учні хочуть і готові до такої інтерактивності. Багато конструкторів цифрових тестів мають інструменти супроводу. Учневі комфортно в таких умовах. Не потрібно дзвонити вчителю або товаришам, якщо питання є незрозумілим або складно знайти відповідь. Ви можете підготувати навчальний тест з правом на помилку або додатковими коментарями, посиланнями, на що учневі слід звернути увагу в разі негативного результату.

Онлайн-тести показують успіх учня в реальному часі

Вам не доведеться кожного разу ставити учням питання, чи зрозуміли вони новий навчальний матеріал, чи ні. Супроводжуючі урок або лекцію невеликі питання-тести дозволяють побачити, наскільки зрозуміло ви пояснюєте навчальний матеріал. В такому випадку ви довіряєте не інтуїції, а реальним даним. Під час заняття ви можете внести певні корекції.

Вони дозволяють вам бачити перспективи роботи

Більшість інструментів цифрових тестів надають аналітику, яка проливає світло на те, яким є процентне співвідношення виконаних і невиконаних завдань або які теми були найбільш складними для більшості класу.

Таким чином, ви отримуєте їжу для роздумів, які корекції слід внести в наступні уроки. Крім того, ви можете розбити клас на групи, в залежності від того, над якими питаннями їм необхідно в подальшому зосередитися.

Цифрові тести інтегрують мультимедіа в навчання

Мультимедійні джерела, такі як відео і музика, легко інтегруються в цифрові тести, про що вже писалося. Ви можете запропонувати учням подивитися навчальне відео перед тестом і відповісти на питання про те, що вони бачили. Це робить використання навчального відео більш ефективним. Посилюється увагу учня до перегляду, Так як він повинен в кінці відповісти на питання тесту. Можливий й інший варіант. Задається питання, а потім вчитель включає відео або звуковий файл. Учень шукає при перегляді або прослуховуванні відповідь на своє питання. Ви можете створити цілий тест на основі інтерактивного відео.

Цифрові тести економлять наші витрати

Вам не доведеться бігати в пункти копіювання та тиражування тестів. Не доведеться тягти додому купу паперів або сидіти в школі ще кілька зайвих годин. З'являється більше часу для творчості і спілкування з учнями. А ще краще, коли у вас з'являється більше часу для сну і відпочинку.

Вони ідеального підходять, коли ви йдете на заміну

Вам необхідно йти в незнайомий клас. Ви не знаєте рівень підготовки учнів. Почніть свій урок з цифрового тесту. Ви отримаєте докладні дані про клас і про кожного учня. Ви будете знати, що з учнями робити далі, як працювати.

Онлайн-тести допомагають, коли ми хворіємо або, коли в школі карантин

Як часто ми зустрічаємося з проблемою, що під час хвороби або з інших причин нас замінити нікому. Ми втрачаємо дорогоцінний час для роботи з учнями. Є ймовірність, що вони багато забудуть, поки ми вдома ковтаємо пігулки або виїжджаємо у відрядження.

Підготувати невеликий цифровий тест нам не важко буде, навіть не вилазячи з ліжка. Розішліть його учням. Нехай працюють. Зайвий раз згадують і повторюють пройдене.

Якщо в школі оголошено карантин, складіть цілу систему таких цифрових тестів. А може навіть в комплексі з інтерактивними робочими листами та іншими завданнями.

Цифрові тести поліпшують якість навчання

Таким чином, цифрові тести дають вам великі переваги. Не тільки ваші учні, а й ви побачите ці переваги. Вам легко буде відстежувати успішність учнів і бачити результати в режимі реального часу, а не через кілька днів, поки ви будете перевіряти паперові аналоги. Результати тестів дозволять вам внести корективи в наступні уроки та надавати учням допомогу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь