Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вивчаємо переваги широкоформатного друку

Недарма реклама вважається двигуном торгівлі. Люди зазвичай пов'язують це з телевізійними роликами або анімацією на веб-сайтах, але часто стикаються з нею і з допомогою широкоформатних друкованих банерів.

ЩО ТАКЕ ШИРОКОФОРМАТНИЙ ДРУК?

Відмінна риса широкоформатного друку від інших видів - друк зображень з високою роздільною здатністю. При високому дозволі виходить неймовірно чітка картинка.

Друкуються зображення за допомогою спеціальних принтерів і плотерів для широкоформатного друку. Поліграфія такого виробництва може розміщуватися не тільки в приміщенні, але і на вулиці. Завдяки використанню унікальних за властивостями фарб зображення не псується і не вицвітає під впливом сонячних променів і опадів.

Перед тим як роздрукувати зображення його завантажують на комп'ютер, там його редагують і налаштовують правильну передачу кольору. Далі зображення відправляється на друк. Після цього починається етап післядрукрської обробки. На цьому етапі відбувається підтасування полотна за розміром, склейка частин картинки і покриття його захисним шаром, якщо того вимагає обраний матеріал.

Найцікавіше про широкоформатний друк

Для просування бізнесу використовуються всілякі варіанти реклами, найпопулярнішою галуззю реклами є поліграфія. Доступність і простота даного способу дозволяє принести швидкий і якісний результат. Ті самі величезні банери, постери, фотошпалери друкують на широкоформатних принтерах.

ОСОБЛИВОСТІ широкоформатного друку

Широкоформатний друк застосовують тільки в тому випадку, коли необхідний розмір поліграфічної продукції перевищує розмір А4. Для друку флаєрів, невеликих плакатів або візиток використовувати цей метод не має сенсу, тому що для маленьких форматів не потрібна висока якість картинки.

У самому короткому визначенні широкоформатний друк - це всі види технологій друку, що дозволяють виробляти друковані матеріали на великих аркушах паперу, плівці або так званому баннерном матеріалі, - розповідає фахівець компанії boom.lviv.ua. При цьому використовується:

  1. сольвентний друк - відбитки цього типу покриті ламінатом, завдяки чому вони надзвичайно стійкі до погодних умов і довговічні. Вони зберігають свої оригінальні кольори на термін до декількох років;
  2. струменевий друк - на основі використання екологічних, пігментованих або на водній основі чорнила. Він дорожче, ніж сольвентний, в основному використовується для плакатів, що розміщуються у внутрішній експозиції;
  3. латексний друк - поєднує в собі переваги струменевого і сольвентной друку.

Крім технологій, важливою проблемою при друку широкоформатних матеріалів є вибір типу графічного носія - їх також можна згадати кілька, включаючи крейдовані і ламіновані банери, мономірним плівку, постерну папір, сітку.

Використання широкоформатного друку

Яка користь від широкоформатного друку в рекламі? Що ж, через плакати, банери і інші великі засоби масової інформації.

Зовнішня реклама - та галузь, в якій широкоформатний друк найбільш поширений. Використовувати її можна найрізноманітнішими способами:

  1. Обклеювання вітрин магазинів
  2. Дизайн вивісок
  3. Брендування транспорту
  4. Друк рекламних банерів
  5. Друк рекламних розтяжок над дорогами
  6. Друк брандмауерів

і багато іншого.

Інша важлива перевага полягає в тому, що друкована реклама має велике охоплення, тому вона може охопити велику кількість місцевих одержувачів за відносно короткий час. Великий плакат, розташований у видимому, жвавому місці, автоматично привертає увагу і інформує потенційних клієнтів про конкретні послуги, поточні акції або просто про присутність бренду на ринку. На відміну від телевізійного ролика, видимість такої реклами неперервна, так що реклама може бути помічена багато разів однією людиною за короткий проміжок часу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь