Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яким повинен бути хороший корм для собак на думку ветеринарів

Ветеринари рекомендують купувати корм для собак, в якому дотримано баланс необхідних мікронутрієнтів, мінералів, незамінних жирних кислот і м'яса. В цьому плані сухі корми повністю задовольняють потреби вихованців. А ось вологі стануть швидше десертом, ніж щоденним харчуванням.

Також варто враховувати стан улюбленця і його вік. Цуценятам до року слід давати корм для цуценят. А дорослим стерилізованим собакам - з відповідним маркуванням. Справа в різній кількості мікро- і макроелементів, необхідних організму в різному віці, - дорослому тварині потрібно менше енергії, ніж маленькому. Ну а деякі захворювання вимагають певної дієти, в такому випадку слід перейти на лікувальні корми.

На думку ветеринарів, склад корму для собаки повинен включати в себе м'ясо на першій позиції, так як що на початку - того і більше. Відразу за ним повинні розташовуватися якісні субпродукти (серце, печінку, нирки) та інші добавки тваринного походження, в тому числі яйця.

Якщо виробник не вказує, які саме субпродукти в складі, найімовірніше, при виробництві використані різні відходи м'ясної промисловості, які не мають ніякої цінності для організму вихованця. Назви повинні бути конкретними, а не розмитими. Наприклад, баранячі легені, куряча печінка та ін.

У складі сухих і вологих кормів нерідко присутні злаки. Взагалі-то їх не можна назвати корисними для собак. Однак ключове питання в тому, скільки їх щодо інших інгредієнтів корму. Якщо в складі їх не більше 3% - це нормально.

В самому кінці прописуються профілактичні добавки рослинного або тваринного походження, також з конкретними назвами. Формулювання «вітамінний комплекс» або «мінерали» повинні бути відсутніми.

Холістік ( «цілісний»)

Спеціалізовані натуральні корми для собак, без ароматизаторів і барвників. Вони містять необхідні організму кішки тваринні білки, жири, мінерали і вітаміни, сушені продукти бродіння для підтримки здорового травлення, Омега-кислоти для шерсті і шкіри. До 85% корму - це свіже м'ясо і риба. Однак їх вартість істотно вище середнього. Популярні корми класу холістік: «Innova», «Holistic», «Eagle Pack Cat Canidae», «Almo Nature», «Golden Eagle (N & D)», «Chicken Soup», «Orijen», «Acana».

Які корми слід виключити з раціону

Ветеринари підкреслюють: корм для собак економ-класу краще не давати пухнастому постійно. У них немає тваринних білків, для їх виготовлення використовується низькоякісна сировина, в складі багато консервантів і барвників, що робить дані корми незбалансованими і навіть шкідливими. Як правило, в їх складі перші позиції займають злаки (які не дуже корисні для собак), а не м'ясо або м'ясні субпродукти.

При такому раціоні у собаки можуть розвинутися:

  • сечокам'яна хвороба;
  • порушення нормальної роботи шлунково-кишкового тракту;
  • випадання вовни;
  • кольки, блювота.

Корми з кольоровими гранулами, колір яких, за заявою виробника, отриманий із соку овочів (моркви, брокколі і ін.), Насправді містять високий рівень барвників і консервантів. Вони шкідливі для організму вихованця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь