Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ЗАСТОСУВАННЯ КОНСЕРВАНТІВ для силосування

Засоби для силосування не можуть зробити поживність сінажу краще, ніж вона була у вихідного матеріалу. Вони також не можуть заповнити недоліки вирощування і процесу закладки (поганий догляд за лугом, неправильне добриво азотом, занадто пізній час скошування, брудне скошування, занадто повільне або занадто сильне наповнення силосної траншеї, недостатнє ущільнення, занадто пізнє закриття силосу). Але вони можуть внести дуже значний внесок в те, щоб зробити стійким якість основного корму.

Правильно застосовані, вони в змозі вплинути на процес бродіння в бажаному напрямку і поліпшити або стабілізувати якість бродіння.

При цьому ми повинні враховувати, що є дуже різні консерванти з абсолютно різними способами дії: зменшують бродіння (хімічні) і підсилюють бродіння. Перші діють вибірково проти небажаних бактерій (масляні бактерії, дріжджі, цвілеві гриби) і таким чином непрямо впливають на розвиток і збільшення числа молочнокислих бактерій. Засоби для силосування, які можна придбати на сайті https://aph-tehnik.com.ua/konservantbakterii-dlya-, посилюють бродіння, навпаки безпосередньо впливають на збільшення молочнокислих бактерій. Завдяки націленому введенню в силосується масу продуктивних молочнокислих бактерій підвищується їх розподіл і тим самим створюються кращі стартові умови для швидкої закваски.

Чи не кожен засіб для силосування однаково добре діє на кожен вид корму, оскільки консерванти повинні бути націлені на властивості різних субстратів (сфера застосування: від важко силосуемость до легко силосується). Також заплановане дію (напрямок дії) окремих консервантів може бути дуже різним. Тому економічно вигідне застосування засобу для силосування вимагає вибору відповідного засоби силосування окремо для кожної конкретної ситуації на підприємстві. Рекомендації можна знайти в списку засобів для силосування ДЛГ, в який внесені всі перевірені цією організацією кошти. Застосування консервантів виправдано тоді, коли користь від них більше, ніж витрачені кошти. Але при цьому потрібно враховувати, що при однакових затратах на корми з розрахунку на кг отриманого молока витрати на поживність застосовуваного основного корму можуть підвищуватися разом з підвищенням надоїв.

ЗАХОДИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ЯКІСНОГО сінажу

Якщо сказати коротко, успіх якісного сінажу полягає в тому, щоб протягом перших кількох годин з початку процесу силосування якнайшвидше знизити показник рН.

Це означає:

  1. добриво органікою: максимально 25-30 куб.м / га як разова дія (спори грибів)
  2. здорова молода трава і прибирання з мінімумом забруднень (знижена засміченість мікробами)
  3. в'ялення (мета: 35-45% сухої речовини)
  4. максимально можливе ущільнення (особливо країв, застосування розподільників силосу, в кінці більш волога трава)
  5. якомога швидше накриття (нижня плівка + основна плівка + покришки по всій площі + захист від птахів + мішки з піском)
  6. швидкість виїмки силосу:> 1,5 м взимку,> 2,0 м влітку
  7. регулярний контроль силосної траншеї
  8. застосування ефективного консерванта

ВИСНОВОК

Найдорожчий сінаж - це поганий сінаж з високими втратами поживності, але не той, який був отриманий з високими витратами праці (і засоби для силосування).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь