Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Який зрошувач вибрати: види і переваги

Територія приватного будинку в центрі міста, заміського котеджу або дачної ділянки можуть стати гарним і затишним місцем для відпочинку. Зелений газон, пишні клумби і чагарники, плодові дерева в більшій мірі залежать від своєчасного і рівномірного поливу. Кожному виду рослин необхідно отримувати «свій» об'єм вологи, при цьому потрібно пам'ятати, що як посуха, так і надмірне зрошення небезпечно для росту рослин. Так, наприклад, надлишковий полив призводить до загнивання кореневої системи і загибелі рослин.

Щоб зелені насадження радували вас соковитими фарбами, їм необхідно забезпечити правильне зрошення. Думаємо, що досягти якісного поливу за допомогою лійки або шланга - завдання не з легких, тому що ви витратите багато сил і часу. Саме тому більшість наших клієнтів, які володіють заміськими будинками, дачними ділянками вибирають систему автоматичного зрошення.

Незважаючи на те, що існує безліч міфів про автополив (посилання на статтю про міфи автополива), ми готові знову і знову говорити про переваги використання системи автоматичного поливу:

  1. економічно вигідне вкладення, тому що система працює кілька годин на день, витрачаючи мінімальну кількість водних ресурсів і електроенергії;
  2. гарантується дозоване, рівномірний розподіл вологи на ділянці;
  3. наявність можливості регулювати зрошення за допомогою програми, де враховується обсяг і час подачі води, тривалість поливу;
  4. раптове відключення електроенергії не виведе з ладу систему і не порушить програму, що відповідає за полив і т.д.

Також система автополиву комплектується погодними датчиками, які контролюють силу вітру, дощ, сонце і вологість грунту.

Міні-метеостанція

Важливим елементом при проектуванні системи автополиву є вибір зрошувачів. Зрошувач (розприскувач, розпилювач, дождеватель) являє собою спеціальне пристосування для забезпечення ефективного зрошення території. Існує безліч типів зрошувачів, тому при виборі даного пристрою для своєї системи автополиву вам необхідно врахувати наступні критерії:

  1. розмір зрошуваною території - це, мабуть, головний критерій вибору зрошувачів;
  2. призначення (полив газону, овочів або дерев);
  3. особливість ділянки, його рельєф і наявність зон, які не потребують зрошенні (зони відпочинку, тротуари і т.д.);
  4. виробник - робіть вибір на користь перевірених і надійних виробників.

У нашому інтернет-магазині rain-bird.com.ua ви знайдете широкий асортимент зрошувачів Rain Bird. На сьогоднішній день це найкращі в своєму роді механізми зрошення для комерційних і побутових цілей. Всі без виключення моделі проходять експериментальні випробування. Надійні і ефективні зрошувачі від Rain Bird забезпечать довговічну роботу системи автополиву.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь