Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

КРИТЕРІЇ ВИБОРУ ГЕОТЕКСТИЛЮ РІЗНОЇ ЩІЛЬНОСТІ

Для різних видів робіт геотекстиль слід підбирати дуже ретельно, так як цей матеріал відрізняється щільністю і іншими важливими характеристиками. А це означає, що при правильному виборі матеріалу можна істотно заощадити на технології монтажу того чи іншого покриття.

Але якщо міцність матеріалу велич, то витрати, будь то грошові або трудові ресурси, не завжди виправдані. Тому, плануючи різного роду будівельні, землевпорядні та інші роботи, важливо розуміти які саме геосинтетичні матеріали необхідно використовувати в Вашому випадку.

Критерії вибору геотекстилю різної щільності на сайті https://nasha-stroyka.com.ua/geotekstil/ позначені в цій статті.

НИЗЬКА ЩІЛЬНІСТЬ - ВИСОКА ЕФЕКТИВНІСТЬ

Самий міцний геотекстиль - це термоскріпленний. І влагопроницаемость цього матеріалу компенсується тільки в поперечному напрямку. Саме тому даний матеріал не завжди доречний, а використовують його як агроплівкою для захисту рослин на присадибних ділянках від різних бур'янів. Зазвичай щільність подібного матеріалу знаходиться на рівні 60г / м2. Тобто, експлуатаційні якості і вартість матеріалу в даному випадку є оптимальними.

У закритих дренажних системах геотекстиль повинен бути більш щільним - близько 150 г / м2. Завдяки таким дренажним фільтрам з основою з иглопробивного геотекстилю дренажну систему можна експлуатувати набагато довше і термін її роботи може досягати 15 років. Якщо ж в якості дренажної системи використовувати тільки щебеневу відсипання, то вона не прослужить і третини цього терміну.

Тому щебінь використовують тільки з полімерними перфорованими матеріалами, які дозволяють домогтися максимальної ефективності в роботі. Точно такий же по щільності матеріал використовують при монтажі плиткових конструкцій для тротуарів. Він служить розділовим шаром, не дає усадку підстави і не викликає деформацій дорожнього покриття. Також геотекстиль з високою щільністю може застосовуватися при монтажі плоских, інверсійних і трав'яних покрівель.

ДЕ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ ЩІЛЬНИЙ ГЕОТЕКСТИЛЬ

Де застосовується щільний геотекстільОднім з найбільш щільних варіантів геотекстилю є геоматеріал з щільністю 400 г / м2. Він застосовується і в промисловому будівництві, і цивільному, в дорожніх спорудах, де є інтенсивний рух. Завдяки такому матеріалу терміни будівництва зменшуються, а термін експлуатації об'єкта збільшується. Доцільно використовувати такий щільний геотекстиль і в таких роботах, як створення єкопарковок, спортивних майданчиків. При виборі матеріалу не варто губитися, адже різноманітність упаковок не означає, що матеріали мають дуже різні характеристики. Зазвичай на упаковці розписано, де і куди застосовується даний матеріал, який його витрата і в яких видах робіт він найбільш доречний.

Найбільш поширеним геотекстилем є матеріал з щільністю до 300 г / м2. Причому, покупці однаково широко використовують як вітчизняні, так і імпортні матеріали. Різниці в таких матеріалах немає, так як вони виготовляються практично на однаковому обладнанні, а значить, переплачувати за знамените ім'я виробника немає сенсу. Якщо це приватне будівництво, то краще купувати геотекстиль в рулонах до 50 м. Ширина полотна може бути більше 6 м, а значить, вдасться уникнути великої кількості стиків і витрати матеріалу.

Більш дешевим матеріалом є геотекстиль щільністю 200 г / м2, який знаходить своє застосування в багатьох сферах будівництва.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь