Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Скільки живуть клопи після дезінсекції? Відповідає дезінфектор

Напевно, найпоширеніше питання, яке задають мені потенційні клієнти - чи можемо ми позбавити їх житло від клопів відразу і назавжди?

Відповідаємо відверто - якщо ви вирішили вивести клопів назавжди, то будьте готові до того, що моментального результату не буде. Говорячи про знищення кровососів, не можна стверджувати, що вся популяція загине відразу після обробки. Іноді навіть після візиту фахівців клопи продовжують кусати. Більше можна узнать за посиланням.

Як скоро загинуть кровососи після професійної дезінсекції?

Скільки часу проживуть постільні клопи після контакту з отруйною речовиною, залежить від зараженості приміщення і концентрації отрутохімікату.

Відразу обмовлюся, що якщо проти комах були використані дешеві інсектициди, то, швидше за все, загинуть тільки дорослі особини, у яких стався контакт з отрутою.

А ось личинки через деякий час вилупляться, і все почнеться спочатку. Якщо ж були використані професійні засоби, то час загибелі паразитів буде прямо залежати від групи отрутохімікату.

У разі знищення клопів - чим дешевше засіб, тим менший від нього ефект.

Існують дві основні групи деззасобів:

  1. Піретроїди. Це контактний ядохимикат, що впливає на нервові закінчення клопа. Призводить до паралічу і загибелі комахи протягом 2-3 днів. Буває, що комахи дохнуть під час обробки, а буває, що ще кілька днів вони повзають по дому, з'являючись в нетипових для себе місцях. Виглядають вони ослабленими і дезорієнтованими.
  2. Фосфоорганічні з'єднання. Отрута впливає на травну систему ектопаразитів, блокуючи вироблення життєво важливих для нього ферментів. Чим більше отрути потрапить в організм шкідника, тим швидше він загине. В основному, клопи починають вмирати через 8 годин після обробки.

Якщо в приміщенні була проведена якісна професійна обробка, то більшість клопів загине протягом 3-х годин після контакту з отрутою.

Решта паразитів отримають свою дозу отрутохімікату тоді, коли виповзуть зі своїх укриттів. Повне знищення всієї популяції можливо в двотижневий термін, але за умови використання тих препаратів, які зберігають свої властивості протягом цього часу.

Препарат для знищення клопів повинен довго зберігати свої властивості.

Чому клопи гинуть не відразу?

Як правило, це відбувається з наступних причин:

Не відразу настав контакт з деззасобів. Якщо популяція клопів численна, то важко вгадати всі місця їх проживання. Часто шкідники ховаються у важкодоступних місцях і не відразу виходять на "полювання".
Часом ядохимикат не діє на личинки ектопаразитів. За одну кладку самка може відкласти близько двох десятків яєць, а за все життя - приблизно півтисячі. Здогадуєтеся, яке натовп потенційних шкідників буде поступово з'являтися в приміщенні вже після обробки?

Оскільки процес перетворення личинки на дорослу особину займає кілька днів, тільки якісний ядохимикат знищить новоприбулих клопів напевно.

У яких випадках необхідний повтор дезінсекції?

Поспішати з повторною обробкою не потрібно, слід почекати приблизно місяць, щоб оцінити результат колишньої дезінсекції.

Викликайте службу дезінсекції, якщо самостійно не впоралися з проблемою.

Викликати службу повторно потрібно в таких випадках:

  1. Шкідники зайняли нову локацію, яка які раніше не оброблялася;
  2. Господарі поквапилися з проведенням генерального прибирання і змили інсектицид з поверхонь;
  3. Клопи знову розмножилися або проникли в житло іншими шляхами.
  4. Повідомте в службу дезінсекції про проблеми, пов'язані з паразитами в приміщеннях, і фахівець напевно підкаже, як краще вчинити в тому чи іншому випадку.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь