Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо якісний лікер

Справжній лікер - елітний алкоголь. Як вибрати якісний продукт і реально отримати приємні враження від дегустації найніжнішого напою - в нашому огляді.

Як виглядає пляшка з якісним лікером?

Кожен вид лікеру зазвичай розливають у "фірмову" пляшку оригінальної форми, завдяки якій його легко розпізнати на полиці супермаркету. Підробка справжнього лікеру - справа клопітка і дорога. Але якщо перед вами напій з аналогічною назвою, але в іншій упаковці, є привід задуматися про контрафактну продукцію.

Що стосується вмісту пляшки, то все залежить від виду лікеру. Прозорий напій не повинен мати осад. Замутнений, або емульсійний лікер (молочний, вершковий, яєчний) відрізняється непрозорою і обов'язково однорідною консистенцією. Не допускається найменшого розшарування, що може свідчити про закінчення терміну придатності, порушення при виробництві або взагалі підробку. Хорошим вибором є ликери, які можна придбати за привабливою вартістю.

Інгредієнти хорошого лікеру

Прозорі лікери купажують на основі етилового ректифікованого спирту з додаванням цукру, води, різних фруктів, горіхів, трав. Може бути присутньою відповідно до рецептури певна кількість фруктового концентрованого соку. Замутнені й емульсійні молочні і вершкові лікери міксують на основі віскі, бренді, додаючи цукор, жовтки яйця й інші інгредієнти, включаючи ароматизатори.

Основне правило якісного лікеру Yorick Production - натуральна вихідна сировина. Саме завдяки букету трав, ягід, фруктів і прянощів лікер набуває свій неповторний смак і аромат. Якщо при вивченні складу ви виявили ненатуральний компонент, це може свідчити про більш низьку якість напою, або це - фальсифікат. Синтезованими можуть бути барвники та ароматизатори, на решту "хімії" накладено сувору заборону.

Як перевірити якість лікеру?

Для самостійного виявлення ненатуральних компонентів в складі лікеру, радимо провести наступні тести:

  1. Тест № 1 цілком здійснимо провести в супермаркеті. Візьміть закупорену пляшку і енергійно збовтайте. Справжній лікер, вироблений без порушень технології, плавно переливається по стінках пляшки, стікаючи, як рідкий мед. Якщо ж напій спінився, значить, використані ненатуральні добавки, а саме - цукор.
  2. Тест № 2 зазвичай проводять в барі. Для виявлення в лікері наявності метилового спирту, налийте трохи лікеру в стакан. Візьміть шматочок мідного дроту, нагрійте до червоного і опустіть в напій. Відчули різкий запах формальдегіду? Значить, лікер розведено метиловим спиртом. Природно, що такий напій не відповідає стандартам і може нашкодити вашому здоров'ю!

Купуйте виключно оригінальний алкоголь

І наостанок перерахуємо ще кілька важливих правил, яких варто дотримуватися при покупці фірмового алкоголю:

  1. Місце. Купуйте алкоголь виключно в торгових точках, що мають ліцензії і сертифікати якості на всю алкогольну продукцію. До них відносяться спеціалізовані магазини, які торгують виключно алкоголем, або у великих супермаркетах.
  2. Консистенція і колір. Ідеально чистий напій, без осаду і домішок, або однорідна суміш приємного молочно-кавового кольору.
  3. Акцизна марка - обов'язкова умова законної реалізації спиртних напоїв, що пройшли митний огляд і оформлення. Незаконно ввезений або вироблений в кустарних умовах товар не має акцизної марки.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь