Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підібрати насос

На сучасному ринку насосів пропонується великий асортимент різних видів, серед яких традиційно дуже популярні мембранні. Вони являють собою дуже хороший вибір за своїми властивостями для різних об'єктів.

Особливості та переваги мембранних насосів

Серед основних переваг такого обладнання можна відзначити надійність конструкції, підвищений рівень герметичності, можливість ефективно працювати з різноманітними агресивними рідинами. Конструкція дуже проста, що дозволяє перекачувати рідину практично будь-якого типу, навіть з високим відсотковим вмістом твердих елементів. Це в значній мірі розширює сферу використання.

Всі знають, для чого потрібні насоси для води, але мало кому відомо, якими бувають ці пристрої. Розуміння відмінностей між занурювальним і поверхневим, мембранним і пневматичним насосами допоможе зробити правильний вибір і не помилитися з покупкою. Пневматичекий насос купить в Украине можна за посиланням.

Місце встановлення

За даним критерієм насоси діляться на поверхневі й заглибні. Перші розміщуються на поверхні, тоді як в воду занурюється тільки вхідний шланг. Такі пристрої часто експлуатуються для поливу городу, викачування води з колодязя і неглибокої свердловини.

Занурювальні насоси встановлюються безпосередньо в товщі води, як правило недалеко від дна резервуара, з якого відкачується рідина. Головна перевага полягає у високій потужності. Насос може доставляти воду на поверхню з глибини 300 м і більше.

Застосування

За мети експлуатації виділяються три основних види насосів для води. Розглянемо їх:

  1. Водопідіймальні. Застосовуються для подачі води з водоймищ чи резервуарів - свердловин, басейнів, колодязів та інших ємностей - на поверхню.
  2. Циркуляційні. Підтримують необхідний тиск в замкнутій мережі, в тому числі в системах водопостачання, кондиціонування і опалення.
  3. Дренажні. Експлуатуються для відкачування води із затоплених будинків, з колодязів, свердловин, полів та інших об'єктів, які зазнали затоплення.

Є і більш вузька класифікація, згідно з якою додатково виділяються фекальні, колодязні і каналізаційні насосні агрегати, заточені під певне завдання.

Перед тим, як вибрати насос для підвищення тиску води, визначитеся, з якою саме метою плануєте його використовувати. Від цього прямо залежить подальший вибір агрегату.

Принцип роботи

По конструкції і способу перекачування води насоси діляться на більш ніж 10 варіантів. Не всі з них активно використовуються в побуті і промисловості, розглянемо найпопулярніші.

Мембранні

Перекачування води здійснюється за рахунок дуже швидкого і циклічного зміни обсягу робочої камери. Прості, надійні, компактні, але недовговічні і з низьким дебітом.

Поршневі

Одні з найдавніших і в той же час поширених. Потік води виштовхується за допомогою поршня. Головний недолік - пульсації, викликані рухом поршня. Мінус не проявляється в моделях з гідроакумулятором, а також в насосах з двостороннім дією.

Гвинтові

Напір створюється завдяки швидкому обертанню гвинтових роторів, розміщених в статорі. Головний плюс - невибагливість до перекачується середовищі. Застосовуються в промисловості.

Лопатеві

Середа перекачується за рахунок обертання лопатей. Такі насоси додатково діляться на відцентрові, осьові і діагональні, в залежності від того, уздовж якої осі рухається вода. Такі насоси добре себе показують в умовах великої витрати і низького напору.

Пневматичні

Для нагнітання потоку води використовується сила стисненого повітря. Головні плюси агрегатів такого плану - високий ККД і придатність використання навіть з агресивними середовищами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь