Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підібрати спортивне харчування

Почнемо з того, що в останні роки стало не тільки модно, але і необхідно підтримувати форму. Ритм життя у великому місті, особливо ритм життя ділової людини або відповідального менеджера, диктує необхідність регулярно відвідувати спортзал.

Так як на спорт у сучасної людини залишається не так багато часу, в спортзалі доводиться викладатися по повній програмі, а для поповнення сил найкраще підходить спортивне харчування.

Спортивне харчування, або «СпортПіт», як його часто називають професійні спортсмени - це набір харчових добавок на сайті https://fitnessfactor.ua/, які можна умовно розділити на чотири групи. Зверніть увагу, що стероїдів в цьому списку немає: ця група препаратів давно заборонена в більшості цивілізованих країн. Стероїди небезпечні для здоров'я, і ​​знайти їх у вільному продажі буде непросто. Отже, перерахуємо і розберемо основні категорії.

  1. Протеїн. Якщо хтось скаже вам, що протеїн небезпечний для здоров'я, можете тут же засміятися. Протеїн - це звичайний білок, який можна знайти в більшості «корисних» продуктів харчування. Він міститься в яйцях, молоці, курячому м'ясі, і багатьох інших звичних продуктах. Спортсмени вважають за краще вживати протеїн, так як білка, що міститься в продуктах, недостатньо для швидкого росту м'язів, «убитих» на тренуванні в спортзалі. Можливо, вам не доведеться займатися за програмою професійного культуриста і «вбивати» м'язи з повною самовіддачею, але додавати в їжу заповітний порошок не завадить в будь-якому випадку.
  2. Амінокислоти. Якщо протеїн - це концентрований білок, то амінокислоти - це складові білка. Цікаво, що м'язи людини на 35% складаються з усього трьох видів амінокислот: лейцину, валіну та ізолейцину. Розбираючи завали спортивного харчування в спеціальних магазинах, ви виявите багато комплексів амінокислот, які включають в себе три перераховані види. Їх слід приймати перед сном, вранці, а також під час тренування. Ми рекомендуємо також приймати амінокислоти разом з протеїновим коктейлем: протеїн і амінокислоти не конкурують, а відмінно доповнюють один одного. У складі комплексу амінокислот можна часто виявити спеціальні речовини, що надають їм приємний смак. Ми рекомендуємо брати ароматизовані амінокислоти «зі смаком», хоча професійні спортсмени воліють «несмачний» склад. Несмачні амінокислоти насправді мають смак, і смак цей далеко не з приємних.
  3. Креатин. Ця кислота безпосередньо відповідає за силу м'язів, і допомагає їм рости. Якщо ви регулярно вживаєте креатин, то, швидше за все, кожен місяць одягаєте зайвий млинець на гриф штанги. Креатин - незмінний супутник професійного культуриста; знайти спортсмена, який би досягав успіхів у силових видах спорту і не брав цей препарат, практично неможливо.
  4. Вітамінно-мінеральні комплекси. Розповідати про користь вітамінів - все одно, що розповідати про користь гречки або пшона. Про ці препаратах спортивного харчування ми можемо сказати лише те, що вони дещо відрізняються від аптечних. У них велика концентрація вітамінів і мінералів, а їх склад більшою мірою адаптований до спортивних навантажень. Якщо вам доводиться відвідувати спортзал частіше, ніж раз на тиждень, ми рекомендуємо їсти вітаміни з спортивного магазину, а не з аптеки. Вони абсолютно нешкідливі, але можуть принести величезну користь, якщо спортивні навантаження досить серйозні.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь