Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно підібрати інвалідний візок

Інвалідне крісло-коляска - спосіб пересування для людини тимчасово втратив здатність рухатися самостійно або людей з обмеженими можливостями. Також це необхідний атрибут для якнайшвидшого відновлення пацієнта.

Асортимент обладнання для реабілітації великий, що ускладнює покупцеві вибір моделі. У магазинах можна знайти як дорогі багатофункціональні варіанти конструкцій, так і інвалідні коляски з цінами на сегмент населення з меншим рівнем доходів.

При покупці коляски важливі розміри комплектуючих, додаткові функції інвалідного крісла, фізіологічні особливості людини. Дотримання рекомендацій здатне надати пацієнтові можливість пересуватися, звести незручність переміщення в тісних приміщеннях до мінімуму, а також забезпечити незалежну від інших осіб самостійне життя.

Завдяки такому винаходу, як инвалидные коляски, люди, які втратили здатність безпосереднього пересування, можуть не обмежувати себе в соціальній взаємодії, що зменшує психологічний тиск, дискомфорт.

Як вибрати інвалідний візок?

Преш ніж говорити про вибір моделі, ознайомтеся з головними складовими інвалідного візка. Після оцінки наступних параметрів ви зможете вибрати варіант, який буде зручним і комфортним:

  1. Глибина і висота сидіння. Виготовляється з простих тканин, наприклад, зі шкірозамінника. Завдяки дихаючій поверхні і м'якій підкладці гігроскопічний матеріал забезпечує комфорт при використанні інвалідного крісла. Сидіння кріпиться на каркас з міцного, але легкого металу.
  2. Висота і тип підлокітників. Створюються з м'яких, нековзних матеріалів.
  3. Тип підніжки. У конструкції є дві підніжки: ліва, права. Підніжка має стандартне кріплення до вертикальної стійки крісла-каталки. Це зроблено, щоб її можна було повертати. Регулюється по висоті.
  4. Колеса.

Залежно від моделі коляски підлокітники або підніжки можуть бути знімними, стаціонарними або відкидними. Вони можуть мати додатковим оснащенням: електричний або ручний привід.

Також головними параметрами вибору стають:

  1. тип конструкції;
  2. Сереовище використання;
  3. внутрішні і зовнішні габарити;
  4. вага конструкції;
  5. висота спинки;
  6. тип рами;
  7. вантажопідйомність.

На що варто звернути увагу при виборі коляски?

При виборі інвалідного крісла зверніть увагу на міцність конструкції, продуманість її параметрів, потреби людини, який буде експлуатувати коляску.

Важливим параметром є колеса. Вони визначають сферу застосування конструкції. Колеса бувають двох типів:

  1. Пневматичні. Підходять для експлуатації поза домом. Вони добре амортизують удари об нерівності на дорозі, мають поліпшену маневреність. Головний недолік таких коліс - їх недовговічність.
  2. Литі. Призначені для застосування в приміщенні. Вони довговічні, міцні, але абсолютно не підходять для їзди в вуличних умовах.

Ще одна важлива складова коляски, що характеризує зручність використання - привід.

Існує три типи:

  1. Ручний. У цьому випадку конструкція починає рухатися завдяки обертанню коліс людиною вручну.
  2. Важільний. Управління здійснюється за допомогою двох важелів, оснащених ручками.
  3. Електричний. Механізм приводиться в рух без зусиль з боку людини, керуючого ім. Такі моделі коштують в рази дорожче, але забезпечують комфорт користувачеві.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь