Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Коркова підлога: основні переваги

Вперше почувши словосполучення «коркова підлога», легко уявити покриття з пляшкових корків. Насправді, це матеріал, який має безліч переваг. Єдине, що може перешкодити придбати коркову підлогу, - висока вартість. Але дізнавшись про переваги покриття, сумнівів в придбанні не залишиться

Переваги матеріалу:

1. Покриття тепле. Оскільки матеріалом виготовлення служить кора коркового дуба, то його структура - крихітні комірки, заповнені повітрям. За рахунок цього досягається низька теплопровідність. Матеріал ідеально підходить для житлових приміщень і ванної. Тобто, тих приміщень, де ноги торкаються підлоги без носків.

2. Сприятливо впливає на хребет. Покриття пружне, тому при ходьбі по ньому навантаження на хребет знижується.

3. Безшумність. Якщо зіставити ламінат і коркову підлогу, то перший варіант поступиться другому. Якщо зовнішній вигляд ламінату припав до душі, то в продажу є особливий різновид. Він виглядає в точності, як ламінат, але має переваги коркової підлоги. «Тихим» покриття робить основа і верхній шар з кори коркового дуба товщиною 2,5-3 мм і серединка - деревно-волокниста плита.

4. Довговічність. Матеріал не стане кришитися як пінопласт. Ямка від каблучка потихеньку зникне. Але від серйозних пробоїн покриттю не оговтатися. Так що краще спеціально не кидати на коркову підлогу важкі предмети з великої висоти.

5. Покриття встоїть перед котячими кігтиками. Власники котів можуть бути спокійні за покриття, адже зверху воно обробляється лаком гарячим методом. Тому його досить важко подряпати.

6. Гарний зовнішній вигляд. Хоча пробковый пол зазвичай продається в природному кольорі, є кілька варіацій в натуральних відтінках. При бажанні можна тонувати і покрити лаком матеріал. Тоді вийдуть інші різноманітні відтінки.

7. Дизайн не стоїть на місці. Виробники стали пропонувати коркові підлоги з фотодруком. Тому покриття може виглядати як  паркет або дошки, спеціально зістарені під старовину.

8. Простий догляд. При укладанні замкового виду чистоту потрібно підтримувати пилососом і вологою ганчіркою.  Потрібно притримуватися тих же принципів, що і для звичайної підлоги. Пролилося вино - помилка відразу ж ліквідується ганчіркою. Миючий пилосос підходить для клейової коркової підлоги.

9. Покриття підходить для будь-якого приміщення. Але в передпокої слід використовувати придверні килимки. Клейову коркову підлогу варто придбати для балкона, на якому не буде теплоізоляції.

10. Вологостійкість. За рахунок укладання клейовим способом і обробки покриття виходить практично водонепроникним. Щоб це відбулося монтаж слід довірити професіоналам. При укладанні у ванній кімнаті слід використовувати коркову підлогу на водостійкій основі.

Чого не варто робити з матеріалом, так це пересувати по ньому меблі. Ніжки шафи або дивана можуть залишити невиправні сліди на підлозі. Тому краще підкласти під них м'які предмети, наприклад, шматочок м'якої тканини.

Вартість покриття в інтернет-магазині Alvero відповідає властивостям матеріалу і повністю окупається!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь