Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вартість і дизайн кубообразної рейкової стелі

Рейкові стелі частіше зустрічаються в громадських закладах, ніж в житлових помешканнях. Його різновид - кубообразна рейкова стеля була винайдена в Нідерландах в 80-х роках. До цього часу в Голландії використовували екранні стельові покриття з дерев'яних рейок, які не відповідали нормам пожежної безпеки. Рейкові металеві системи відрізняються високою стійкістю до загоряння і можуть застосовуватися в приміщеннях з особливими вимогами пожежної безпеки.

Саме тому кубообразні металеві системи використовуються для оформлення стелі в приміщеннях громадського харчування, торговельних і розважальних центрах, офісах, освітніх та лікувальних закладах.

Особливості кубообразних рейкових стель

В якості головного елемента такого покриття виступає металева рейка квадратної або прямокутної конфігурації в перетині. Довжина цього виробу від 300 до 400 см. Кубообразні рейкові стелі збираються з рейок, що мають загнуті верхні кромки, які заводяться в спеціальні пази на Стрінгер. Стельові елементи робляться з алюмінію завтовшки 0,58 мм. Для виготовлення гребінки (стрингери) використовується оцинкована сталь з полімерним прозорим покриттям. Гребінки кріпляться до базової стелі на підвісах, які монтуються з кроком 1200 мм. Довжина підвісів регулюється.

За зовнішнім виглядом кубообразний рейкова стеля в офісі або іншому місці нагадує довгі об'ємні елементи, встановлені в поздовжньому напрямку (детальніше на сайті https://xn--c1akjmho3eya.com.ua/kubka_ceiling/). Всі рейки кріпляться на певному рівній відстані один від одного. У торцях елемента є спеціальний замок, який дозволяє нарощувати виріб до нескінченності без видимого місця з'єднання.

Важливо! Установка кубообразної планки виконується не так, як кріплення рейкового покриття. Елементи не замикаються на Стрінгер, а заводяться в пази на ньому. Крок рейок можна регулювати. Так є відкриті і закриті кубообразние покриття. Мінімальна відстань між поздовжніми планками одно 2,5 см. Таке покриття має мінімальну прозорість і найвищу вартість. При збільшенні кроку конструкція здається об'ємною і краще сприймається. За рахунок присвятив здається, що стеля парить.

Позитивні якості покриттів з об'ємних планок: Металеві рейки дуже міцні, довговічні, вологостійкі, пожежостійкі, тому підходять для експлуатації в приміщеннях різного призначення. Завдяки відсутності корозії, захист від псування мікроорганізмами і можливості миття такі покриття дозволено використовувати навіть в медичних закладах. Рейки можна встановлювати на шляхах евакуації та в місцях з високою небезпекою загоряння. Залежно від прозорості покриття за ним можна встановити приховане освітлення, прокласти інженерні комунікації і згладити дефекти базової поверхні.

Стельові конструкції можна експлуатувати спільно з будь-якими приладами освітлення. А приховане підсвічування додасть поверхні обсяг і створить цікаве освітлення приміщення. Металеві панелі стійкі до корозії, впливу вологи і негативних зовнішніх факторів, тому їх можна монтувати за межами приміщень. Термін служби рейкової стелі доходить до 50 і більше років. Є рейки з різним забарвленням, фактурою поверхні, формою і розмірами, що дозволяє реалізувати ідеї дизайнера.

Базова поверхня не потребує ретельного вирівнювання і підготовки. Основу можна просто пофарбувати або побілити, тому що через просвіти між планками вона буде трохи проглядатися. Щілини забезпечують природну вентиляцію застельового простору. Завдяки демонтажу окремих елементів можна виконати локальний ремонт, оглянути або відремонтувати інженерні комунікації.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь