Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підібрати хімію для басейну?

Простий фільтрації води недостатньо для того, щоб захистити її від цвітіння, вірусів, грибків і мікроорганізмів. Якщо ви зважилися купити басейн, його треба обробляти спеціальними засобами.

Кожен день з опадами, УФ-випромінюванням і вітром проникає сміття, з цієї причини без спеціальних складів у воді інтенсивно стануть розростатися водорості, вона позеленіє, помутніє, і на стінках почне утворюватися слизький наліт.

Рекомендації фахівців-консультантів - яку обирати хімію для басейну

Щоб запобігти забрудненню, експерти рекомендують ввести в ужиток спеціальні склади, вивчимо про них більш детально.

Дезінфектанти - спеціальна хімія для очищення води, яка містить хлор або активний кисень, ці спеціальні розчини захищають воду від більшості видів хвороботворних організмів, з якими не впорався фільтр. Випускають препарати повільної (підтримуючі) і швидкої дії.

Хімічні реагенти швидкої дії бувають в гранулах, в рідкому вигляді або порошках - використовують для первинного і ударного знезараження. Їх місія знищити хвороботворні організми в воді. Інші (підтримуючої дії) - в капсулах - використовують для підтримки прозорості і чистоти води, після її очищення в басейної чаші, їх називають Мультітаблеткі. Одна така капсула може містити в собі не тільки хлор.

Порада: щоб хімія для басейнів добре працювала, і не було знайомого більшості запах хлорки, рекомендується з'ясувати рівень кислотності води, для цього завжди використовують спеціальні тестери. Все це можна придбати на сайті https://greenhol.ua/.

Потім в справу вступають регулятори рівня рН води. Нормальний показник рівня кислотності для басейнів повинен знаходитися в межах від 7,2 до 7,4. Якщо значення буде більше, вода помутніє і на бортах утворюється зеленуватий наліт, якщо низьким - у плаваючих почнеться подразнення, свербіж на шкірі, а на каркасних деталях з металу з'явиться іржа. При зниженому або підвищеному рівні рН, таблетки з хлором не діють.

Регулятори розрізняють двох типів: зрозуміло, для зниження і підвищення рівня рН, традиційно реагенти з другої групи потрібні частіше.

Рекомендація: в басейнах громадського користування потрібно перевіряти ступінь pH кожні 4 години, у власному - хоча б раз в сім днів, і тоді вдасться уникнути проблем в майбутньому.

Основна проблема басейнів на відкритому повітрі - цвітіння. Без спеціальних реагентів вода починає зеленіти, і на стінках з'являється наліт з мікроскопічних рослин. Для їх усунення рекомендується застосовувати альгицид.

Порада: додавайте розчин в басейн, у випадках, навіть коли видимих ознак цвітіння немає, або обробляйте поверхню чаші альгіцидом до її наповнення. Краще застосовувати хімреагент, які не дають піни.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь