Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Призначення і застосування електромеханічних реле

Реле є популярними пристроями, які використовуються для комутації різних з'єднань. Як правило, вони застосовуються для управління напругою, дуже часто ізолюють керуючі і переключають сигнали. Використовуються в різних транспортних засобах, щоб здійснювати перемикання запалювання, фар та іншого обладнання. Часто зустрічаються на виробництві клапанів, моторів та насосного обладнання.

Придбати электронные компоненты и комплектующие можна на сайті https://discon.ua. Продукцію реалізує компанія «Дискон», її основний напрямок діяльності - оптова торгівля радіоелектронними компонентами імпортного і вітчизняного виробництва, електротехнічною продукцією.

Особливості електромеханічних реле

У багатьох реле присутня електромагніт, залізний сердечник і якір, що забезпечує відкриття і закриття електричних контактів. При певному струмі, який протікає через котушку, спостерігається рух якоря. Контакти відключаються до того часу, поки на котушку подається напруга.

Електромеханічні реле в даний час втрачають своєї популярності, используясь в самих різних пристроях і приладах. Широке застосування реле обумовлено вагомими плюсами, до яких варто віднести властивості контактів. Так як вони справляються з досить серйозними навантаженнями.

Реле відрізняються нормальною роботою навіть з присутністю статичної напруги і радіації. В якості важливого позитивного аспекту реле виступає те, що в ньому присутня гальванічна ізоляція управління без допоміжних елементів.

Види реле

  1. Контактні. Впливають на ланцюг електричними контактами. Їх стан забезпечує з'єднання з силовим ланцюгом.
  2. Безконтактні. Впливають на ланцюг, шляхом зміни основних параметрів, включаючи напругу і силу струму.

Особливості застосування

Особливу популярність отримали в виробничих галузях і при розподілі електрики. Безаварійна робота забезпечується релейного захистом на підстанціях і в інших місцях.

Переваги та застосування електромеханічних реле:

  1. хороша швидкість спрацьовування при зміні характеристик ланцюгів;
  2. висока довговічність і прийнятна вартість;
  3. резервування ліній живлення і відключення несправних елементів;
  4. управління конвеєрним і іншим виробничим обладнанням.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь