Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Коворкінг: що це таке (простими словами), навіщо потрібен і кому підійде

У перекладі з англійської слово "коворкінг" означає спільну трудову діяльність. Так називають простір, в якому організовано роботу людей, які є фрілансерами. Коворкінг - це і фізичне місце для роботи, і форма контакту між фахівцями різних професій.

У більшості випадків такі спільноти створюють молоді та амбітні люди, які вільні від роботи в офісі. Вони збираються, щоб поспілкуватися на ділові теми, організувати трудовий процес, вирішити проблему з ізоляцією. У подібні об'єднання найчастіше входять:

  1. дизайнери;
  2. програмісти;
  3. маркетологи;
  4. журналісти;
  5. smm-фахівці.

Сучасні коворкінг включають організовані зони для роботи, в яких є кімнати для переговорів, доступ до інтернету, кімнати для презентацій і т.д. За посиланням можна ознайомитися з пропозиціями, які пропонує карта киева - деякі заклади на перший місяць дають знижку 20%, а перший день взагалі безкоштовно.

Різновиди коворкінгу

Коворкінг з'явився на Заході - цю ідею породили центри для бізнесменів, спільноти для людей, що мають схожі інтереси. З огляду на, що форма організації праці поступово змінюється під впливом економічних криз, організації всіляко намагаються оптимізувати витрати. І коворкінг є одним із способів досягнення цієї мети.

Коворкінг бувають вузькоспеціалізованими, наприклад, виключно для журналістів і загальними - для представників декількох професій. До цієї категорії відносять і прості офіси зі здачею в оренду робочих місць.

Деякі ковркінги позиціонують себе як майстерні для творчих особистостей. У них зазвичай створюють і продають продукцію, організують майстер-класи, навчання для всіх бажаючих, в тому числі і дітей: їх навчають малювати, танцювати, співати і т.д. Це коворкінг для педагогів, тренерів, вихователів.

Порівняно недавно з'явилися коворкінг нового типу - антікафе. Під антікафе увазі коворкінг, що мають соціальну спрямованість. Зазвичай збори в них влаштовують за невелику плату, щоб поспілкуватися, провести час за настільними іграми. Влаштовують в антікафе і переговори.

Плюси і мінуси коворкінгів

Подібний формат організації трудової діяльності має як позитивні, так і негативні сторони. До переваг коворкінг відносять:

  1. Демократичну вартість в порівнянні з офісною орендою.
  2. Прекрасну технічну комплектацію.
  3. Можливість розвиватись і навчатися.

Зазвичай в коворкінг є все необхідна для плідної трудової діяльності техніка, а також доступ до мережі. Це не тільки простір для роботи, але і платформа для організації різноманітних семінарів. Резиденти отримують можливість розвинути необхідні для трудової діяльності навички. На майданчику коворкінгу можна знайомитися, спілкуватися, обзаводитися діловими зв'язками, обмінюватися рекомендаціями.

До мінусів коворкінгу відносять галасливих сусідів по робочому простору, відволікаючі, що заважають сконцентруватися, розмови, відсутність окремої переговорної зони. Всім, хто вступає в таке співтовариство важливо детально ознайомитися з пакетом отримуваних послуг. У вартість оренди можуть входити приховані штрафи. Іноді відсутня можливість закріплення за собою робочого місця, що також не дуже зручно. В коворкінгу потрібно стежити за особистими речами, щоб уникнути несподіваних втрат.

Кому підходить?

Коворкінг актуальні для людей, які працюють на дому. Для них це прекрасний шанс на спілкування, можливість стати частиною великого колективу. Подібні майданчики дуже популярні у початківців бізнесменів. Підприємці беруть в оренду робочі місця за демократичною вартістю. Великі організації користуються коворкінг для організації семінарів та інших заходів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь