Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Салон краси: Як вибрати? Рекомендації

Якщо хочете, щоб вам надали якісні косметичні послуги, відповідально підійдіть до вибору салону краси. Під час цього процесу потрібно звернути увагу на ряд аспектів. Вони допоможуть визначити, який салон перед вами. Якісний чи ні. Ми розповімо про те, на що звернути увагу при виборі салону краси.

Яким має бути приміщення у салону краси?

Приміщення салону краси в обов'язковому порядку має відповідати всім санітарним нормам. Установа має бути розміщено в одному з наступних типів будівель:

  1. В окремій будівлі - встречайте 365STUDIO.
  2. У спеціальній прибудові.
  3. На першому поверсі традиційного житлового будинку. При цьому, у установи повинен бути окремий вхід.

Якщо салон краси знаходиться в звичайній квартирі, то це привід насторожитися. У такий заклад звертатися не рекомендуємо. Воно не відповідає вимогам законодавства.

Освітлення

Бажано, щоб салон краси був розміщений в місці, в якому присутній природне освітлення. Однак, цього може і не бути. В цьому випадку до приміщення пред'являються особливі вимоги в плані обороту повітря в приміщенні. А ще, тут повинен бути створений відповідний мікроклімат.

Скільки приміщень і для яких процедур повинно бути?

У салоні краси в обов'язковому порядку повинна проводитися дезінфекція інструментів. А також їх повноцінна чистка. Це необхідно проробляти в окремій кімнаті.

Якщо в салоні продають кілька послуг (наприклад, роблять педикюр, манікюр, масаж, стрижки), то для кожної з них має бути окреме приміщення. Крім стрижок. Їх можна робити відразу декільком клієнтам в одній кімнаті.

При цьому, до абсолютно кожному кабінету пред'являються індивідуальні вимоги. Важливо, щоб клієнт під час отримання послуги не відчував себе обмеженим. І щоб візуально йому здавалося: в кімнаті багато вільного простору.

Робочі місця фахівців повинні знаходитися на оптимальній відстані один від одного. Вони не повинні заважати один одного. У них повинна бути можливість вільно переміщатися по приміщенню. Не відчуваючи дискомфорт.

У салоні краси повинна бути хороша система вентиляції

Вона потрібна для того, щоб в приміщення надходив повітря. Якщо в салоні є фахівець, який займається нарощуванням нігтів, то йому потрібно зробити окрему витяжку. Вона стане в нагоді йому під час процедур. Якщо в салоні нічим дихати, то тут погана вентиляція. Відповідно, від відвідування подібного закладу рекомендуємо відмовитися.

Детальніше про освітлення

Освітлення в салоні краси повинно відповідати ряду вимог. Конкретні технічні характеристики ми називати не будемо, оскільки це не особливо важливо. Скажемо лише тільки те, що в приміщенні вам повинно бути комфортно перебувати. Тут не повинно бути занадто яскраво, і надто темно. Важливо, щоб була знайдена золота середина.

Рівень чистоти

Найголовніший аспект, який потрібно врахувати при виборі салону краси - рівень чистоти. Все приміщення повинні блищати. Ніде не повинно бути пилу. Інструменти у фахівців повинні бути чистими.

Подібні вимоги пред'являються до всіх частин приміщення. Не тільки до робочих місць майстрів, а й до стільців, диванів, які є в будинку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь